BlogzineKülföld

Ilyen egy egyedi Tesla!

A limitált szériás Tesla Shooting Brake modellre különleges Vredestein abroncsokat szerelnek, miután összeállt a neves holland karosszériaépítő RemetzCar, a londoni Niels van Roij Design stúdió és a prémium abroncsokat gyártó Vredestein.

Most egy Tesla Model S-ből lesz praktikus, de mégis sportos kombi. A Shooting Breaknek keresztelt példány a Vredestein Ultrac Vorti nagyteljesítményű abroncsain fut majd.
Elképzelhető, hogy a Vredestein holland gyökerei, valamint a jellegzetes tervezéssel társított teljesítmény és fejlett technológia iránti elhivatottsága is hozzájárult a döntéshez, miszerint az elegáns, de mégis sportos Shooting Brake modellt Ultrac Vorti gumiabroncsokkal szerelik fel: a Vredestein gumiabroncs letisztult, jellegzetes vonalvezetéssel rendelkezik, mivel kifejlesztése a Giugiaro Design vállalattal együttműködésben történt. Még a nevét is a Giugiaro választotta, amelyet az erőteljes légörvények ihlettek, így utalva a hatalmas sebességre és erőkre, amelyeket az Ultrac Vorti gumiabroncsok képesek kiállni; míg a futófelület a helikopterek rotorlapátvégeit idézi.

„A design globális szinten a legfőbb döntési tényező a vásárlás során, függetlenül az ártól, valamint a vásárló nemétől és életkorától” – mondja Niels van Roij, a dizájnstúdió vezetője. „Ennélfogva jelentős mennyiségű időt fektettünk a Shooting Brake tervezési folyamatába. Kutatásunk középpontjában a csúcskategóriás, nagy teljesítményű kombi gépkocsik, az egyedi megrendelésre készült járművek, valamint a piaci tendenciák összehasonlító elemzése állt.”

Mind az egyedi modell, mind pedig a hozzá használt gumiabroncsok tükrözik a folyamatos, áramvonalas vonalvezetéssel társított, dinamikus és merész profilhoz elengedhetetlen alkotóelemeket. „Emellett, természetesen, átdolgoztuk a jármű hátsó részét, „élettelinek” őrizve meg a vállrészeket, így garantálva a jármű merész megjelenését,” – teszi hozzá van Roij.

Floris de Raadt holland shooting-brake járműgyűjtő rendelésére készült, az egyesült királyságbeli független autóipari tervezőstúdió, a Niels van Roij Design tervezte modellt a RemetzCar június 12-én mutatta be a londoni holland nagykövetségen.

A RemetzCar szakemberei átültették a Model SB típusba a Niels van Roij Design ötleteit, hűek maradva a projekthez adható maximális mennyiségű karakterességhez. Az oldalablakokat keretező látványos krómcsík kifejező Shooting Brake tervezési stílust nyújt a járműnek. A dinamikus, krómozott profil növeli a jármű hosszérzetét, emellett a meghosszabbított tetővonal segítségével csökkenti a kombi gépjárművekre jellemző extra optikai tömegérzetet.

Végezetül a csapat létrehozott egy egyedi színt, De Raadt kívánságának megfelelően: az aranyozott beütéssel társított fémes zöld árnyalat egyszerre elegáns és feltűnő külsőt ad a Model SB típusnak.

A Model SB körútra indul különböző európai országokba, hogy bemutatkozzon a potenciális vásárlóknak és a médiának. Hivatalos bemutatójára a nemzetközi Concours d’Élégance rendezvényen, a Paleis Het Loo területén kerül sor (június 29. és július 1. között), Hollandiában.

Megosztás