Blogzine

Rekordszámú jelentkezés és Közép-Európa első V4 startup ösztöndíja a Design Terminalnál

Még soha ennyien nem akartak Magyarországra jönni vállalkozni. A régió egyre izgalmasabb célpont a külföldi vállalkozások számára, és ezt a Design Terminal őszi mentorprogramjára érkezett 215 jelentkezés is jól bizonyítja.

Augusztus 5-én rekordot döntően zárult a jelentkezés a Design Terminal őszi mentorprogramjára. A több mint kétszáz pályázó 5 kontinensről, 56 országból jelentkezett, köztük a legnagyobb startup ökoszisztémákból, mint Németország, Észtország, Nagy-Britannia és az USA, ahonnan több mint 10 jelentkezés érkezett. Az olyan fejlődő országok, mint Afrika és Brazília is szívesen választanák hazánkat.

A magyar jelentkezők között pedig olyan ígéretes tehetségek vannak, mint az Innobie, az idei Microsoft Imagine Cup magyarországi győztese. Érdekes trendként figyelhető meg, hogy a jelentkezők nagy része oktatási, illetve egészségügyi megoldást kínál, ám számos más iparág is képviselteti magát a pályázók között.

A V4-es régió szerepe láthatóan egyre erősödik, ezért is nagy lehetőség hazánk számára, hogy Közép-Európában elsőként indít V4 startup ösztöndíjat a Design Terminal.

A Design Terminal azt is bejelentette, hogy V4 Startup Force néven elindítja a visegrádi régió első startup ösztöndíját.

A nagyszabású ösztöndíjprogram a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósulhat meg idén ősszel. A V4 Startup Force célja a régión belüli startupok és nagyvállalatok együttműködésének támogatása, ezáltal az országok közötti üzleti kapcsolatok előmozdítása.

A négy legjobb, országonként egy, a mezőnyből kiemelkedő startup részt vehet egy 10 napos, intenzív budapesti mentorprogramon, majd egy 8 napos tanulmányúton a visegrádi régióban. A programra augusztus 24-ig lehet jelentkezni, a V4 Startup Force hivatalos oldalán.

Megosztás