Ismét több millió eurót kaphatnak a fenntartható energetikai megoldásokat fejlesztő startup-ok

– Az elmúlt hét évben, amióta az EIT partnerségében működő EIT InnoEnergy elindította a tisztaenergia-felhasználására és a fenntartható energetikai fejlesztésekre fókuszáló programját, az Investment Round-ot, 190 millió eurót fektetettek be az Európán átívelő, nyolc tematikus kategóriába sorolt iparági projektekbe.

Hosszabb távon az invesztíciók révén elérhető bevételeket pedig már most 3 milliárd euróra becsülik a szektorban.
Ebben az évben október 4-ig lehet jelentkezni az idei programba, amelyre a magyar energetikai startup-ok pályázatait is várják.
Az Investment Round azokat a bizonyított technológiai koncepciókkal rendelkező kis- és középvállalatokat szólítja meg, amelyek azon dolgoznak, hogy megújítsák az európai energetikai szektort. Épp ezért a jelentkezők számára, az anyagi jellegű juttatásokon kívül, az EIT InnoEnergy hozzáférést biztosít az együttműködésen alapuló innovációs platformjához, továbbá ahhoz az energetikai fejlesztésekre kialakított ökoszisztémához, amelyben már jelenleg is aktívan részt vesz a fenntartható energiaipar több mint 385 képviselője.

„Le kell rövidíteni a piacra jutáshoz és a termék nemzetközi szinten való bemutatkozásához szükséges időt, illetve ezekkel párhuzamosan muszáj fejleszteni az üzleti tevékenységet, valamint kockázatmentes, kiszámítható finanszírozási forrásokat bevonni az innovatív munkába. Az energetikai megoldásokat fejlesztő kkv-k számára, a működésüket tekintve, jelenleg ezek a legfontosabb szempontok.”- hangsúlyozta Marcin Lewenstein, az InnoEnergy Közép-Európáért felelős fejlesztési megbízottja. Hozzátette, hogy az EIT InnoEnergy pont emiatt kiemelten kezeli a megfelelő partnerek felkutatását, és a kapcsolatok kialakítását annak érdekében, hogy az együttműködésre lépő cégek, egymást segítve, minél hamarabb piacra léphessenek a megoldásaikkal.

Az EIT InnoEnergy ugyanakkor adott esetben részt vállal a projektek anyagi hátterének megteremtésében is. Több, általuk finanszírozott fejlesztés rendkívül technológiaigényes vagy prototípusgyártással jár együtt, ami nagyléptékű gazdasági befektetést igényel. Ezek finanszírozására a szervezetnél stabil, kockázatmentes, kiszámítható és hatékonyan működő pénzügyi rendszert működtetnek.
Az Investment Rounddal és a jelentkezéssel kapcsolatos további információkat a program oldalán találnak a vállalkozások.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .