Blogzine

Made in Pitch – Előadások a zeneipar digitális oldaláról

A Made in Pécs Fesztivál a pécsi zenekarok fesztiválja, melynek keretén belül az összes pécsi együttesnek fellépési lehetőséget biztosít professzionális körülmények között a város hat klubjában (Made in Pécs Café, Nappali, Pécsi Est, Szabadkikötő, Tititá, Trafik). A koncertek délelőtt 10 órakor kezdődnek, az együttesek 20 perces műsorral állnak közönség elé. A koncertek között 20 perces átállás van, azaz kényelmesen át lehet érni egyik helyszínről a másikba.
2019-ben a fesztivál vendége Bécs, ahonnan 4 friss, izgalmas zenekar érkezik.

A Made in Pitch – Előadások a zeneipar digitális oldaláról ötlet magva, hogy a Made in Pécs Fesztivál 2019 élőzenés fellépései mellett legyen egy olyan off program, ahol az érdeklődők tájékozódhatnak az aktuális trendekről, zeneipari startupokról, a digitális világ nyújtotta lehetőségekről, innovációkról.
Úgy gondolják, hogy ma már a digitális felület a kulcsa a kommunikációnak, a tartalom gyártásának/optimalizálásának, a szervezésnek, a zeneterjesztésnek, a koncertélmények feldolgozásának, a jegyértékesítésnek és még rengeteg olyan területnek, ami segítségére lehet a zeneipar szereplőinek.
A Made in Pitch meetup nem titkolt szándéka, hogy hagyományt teremtsen és a sikeren felbuzdulva Pécset, azaz Magyarország Liverpoolját is feltegye az ország startup térképére.

Kovács Miklós (GigThat) ötletgazda szerint ma már elképzelhetetlen, hogy a zeneipar szereplői ne fogjanak össze egy-egy közös megmozdulás érdekében, hiszen a szakmai eszmecserén túl az intézményi befektetőknek is bizonyíthatják potenciáljukat.
A fenti tematikával nemcsak a fesztiválon fellépő zenekarok képviselőinek tágíthatják a látókörét, de a rajongók, zenekedvelők is betekintést nyerhetnek az előadók digitális boszorkánykonyháiba.
A prezentációk után (MusicBox, Gold Record, Phonic Chat, TicketNinja, Rockmaraton Fesztivál, Fishing on Orfű, GigThat) egy kerekasztal beszélgetésen az előadók és a közönség kötetlenül cserélhet eszmét.

Megosztás