Blogzine

Isten Veled Csabi

Nekrológot – jó esetben – nem 50 évesnél fiatalabbak emlékére szoktak írni. Ám barátunk, alapító-társunk, Miskolczy Csabi éppen 49 múlt most ősszel.

A hét elején még egyeztettünk, dolgoztunk. Vasárnap pedig jött egy rövid Facebook bejegyzés, halálod hirtelen, döbbenetes híre.

Bő egy hete beszéltünk. Ekkor említetted, hogy egy nem várt, de kifejezetten mindennapi, apró betegség ledöntött a lábadról. Írtam, hogy remélem nem súlyos.

Nem is tűnt annak, hiszen pár napja írtál, hogy jobban vagy, hétfőre küldöd a megbeszélt levelet.

Nem küldted…

És most már hiába is várom, várjuk tőled Csabi, hogy remek meglátásaiddal, okos beszúrásaiddal felnyisd a szemünket. Rávilágíts valami olyan dologra, amit Te a sorok között is szinte mindig észrevettél.

Mi viszont hiába keressük most a miérteket. Nincsen miért. Csak csend van, és megválaszolatlan levelek. Tanácsaidra váró csapatok. Egy Téged hiányoló közösség, amelynek aktív tagja voltál.

Sokat vitáztál? Talán igen. Néha hibáztál? Persze. Mint mindannyian. De nagyon jó ember voltál, rengeteg jó szándékkal a szívedben építettél. Vitáid építőek voltak, és magad is folyton tanultál, mint minden jó innovátor. Sikereiddel, előnyös tulajdonságaiddal nem kérkedtél.

A semmiből teremtettél startup életet Magyarországon. Először hoztál be olyan fogalmakat, amiket akkor nagyon kevesen ismertek.

Sokat dolgoztál, voltak elvarratlan projektjeid, akadtak kudarcaid, de sikereid is bőven. Rengeteg jó ötleted, jó terved, és megannyi megvalósult álmod. Végül megtaláltad az igazi helyed. A fiatalok, a leglelkesebbek feltalálók, újítók, innovátorok útját egyengetted. Elképesztő kitartással és munkabírással. Mindig új tervekkel, ötletekkel.

Pár hete is egy igazi, társadalomformáló ötletről meséltél. Nem nagy mellénnyel, az nem a Te stílusod volt. Csak lelkesen, átéléssel. Egy olyan ötletről, amely megint hozzátesz valamit a hazai startup világhoz.

Ami maradt? Egy nagy építő munka, amit most másoknak, nekünk kell – ha nem is befejezünk –, de legalábbis valahogyan folytatnunk. Nélküled sokkal, de sokkal nehezebb lesz… :(

Isten Veled Csabi.

Megosztás