Blogzine

Magyar innováció a legnagyobb német startup verseny döntőjében

A budapesti elődöntő győztese, a Sincroll Drive Technologies Kft. is ringbe száll a Rheinland Pitch-en, Németország legnagyobb startup versenyén 2019. június 18-án. A startup innovatív golyós hajtóműveket fejleszt, a találmány közelmúltban a legrangosabbnak tekintett kínai innovációs és vállalkozói verseny kategóriagyőztesének járó díjat is megnyerte a kínai Sencsenben.

A Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány (BVK), a Digitale Stadt Düsseldorf Egyesülettel és a Startplatz Düsseldorffal együttműködésben idén második alkalommal rendezte meg a Rheinland Pitch budapesti elődöntőjét.
A BVK, Magyarország egyetlen, uniós minősítéssel rendelkező Üzleti Innovációs Központja és a Digitale Stadt Düsseldorf 2017-ben írt alá együttműködési megállapodást, melynek célja a két régió vállalatai, mikro-, kis- és középvállalkozásai, startupjai és egyéb gazdasági, szakmai szervezetei közötti gazdasági, üzleti és innovációs kapcsolatok építése.

„Az elmúlt két év során tíz magyar delegáció utazott ki Észak-Rajna-Vesztfália régióba, főként startupokkal együtt, és nyolc német delegáció jött Budapestre, hogy innovációval és startupokkal kapcsolatos tudást adjon át. Már van olyan, budapesti központtal rendelkező magyar startup, amely több leányvállalatot is alapított Németországban. A Duna-Rajna együttműködés példaértékű, reméljük, hogy így is fog folytatódni” – mondta Szalai Piroska, a BVK kuratóriumi elnöke.

2013 óta 75 Rheinland Pitch verseny zajlott le, 800 startup részvételével. A verseny elődöntőit kezdetben Rajna-menti metropoliszokban rendezték, a későbbiekben egyre bővült a résztvevők köre, és nemzetközivé vált a viadal.
„A Rheinland Pitch lehetőséget biztosít a magyar startupok számára, hogy üzleti partnereket találjanak Németországban, melynek ipara erős és nagy felvevőképességet mutat az új ötletek iránt. A magyar innovációkat látva úgy gondolom, nem lesz könnyű dolguk a német startupoknak a versenyen” – mondta Lorenz Gräf, a Rheinland Pitch tulajdonosa, a Startplatz ügyvezetője.

Vidar Andersen, a németországi Rheinland Pitch társalapítója így nyilatkozott a budapesti elődöntő után: „Igazán nagyszerű példákat láthattunk a magyar mérnöki tudásra. A szervezők kitűnő munkát végeztek, megtalálták a legígéretesebb hardver alapú cégeket, melyeknek nagy esélyük van arra, hogy az üzletüket Németországban bővítsék.”

Megosztás