BlogzineHazai pálya

Látványos csúcs-esemény volt Budapesten

Tegnap este 600-nál is többen voltak kíváncsiak a régió vezető startup-networking eseményére. A REGIONAL STARTUP AND INNOVATION DAY-t az MFB-csoporthoz tartozó Hiventures 3-ik alkalommal rendezte meg. A díjtátadók mellett a Get In The Ring régiós startupverseny és egy speed dating is színesítette a Szépművészeti Múzeumban, látványos show-elemekkel megtartott éves nagy eseményt.

Az elmúlt évek sikerei után a Hiventures idén ősszel is megrendezte a Regional Startup and Innovation Day-t, amelynem csak Magyarország, de a régió egyik legnívósabb startup networking eseménye is egyben.

Nézz bele itt, hogy átérezd a dolgot:

November 7-én, aSzépművészeti Múzeumban több mint 600 résztevő gyűlt össze, hogy megünnepelje a hazai startup ökoszisztémavirágzását.„Három éve, a Hiventures indulásával egy időben még csak egy álom volt, hogy létrehozzunk egy olyan rendhagyó startup rendezvényt, ahol közösen ünnepeljük a hazai innovációt, a magyar sikereket és ezzel hozzájáruljunk ahhoz,hogy Budapest felkerüljön a nemzetközi startup térképre.

Büszkeséggel tölt el, hogy ez a célkitűzés többé már nemcsak egy vízió, amit bizonyít az is, hogy 2018-ban Magyarországon történt a legtöbb korai fázisú befektetés – mondta el Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója a nyitó beszédében.

Az estét Marvin Liao, a 500 Startups partnere folytatta inspiráló előadásával, aki jelenleg a cég San Francisco-i akcelerátor programját vezeti. Marvin korábban a Yahoo-nál töltött be vezetői pozíciót marketing, reklámstratégia,üzletfejlesztés és kereskedelmi területeken.

A beszédeket követően kezdetét vette az esemény egyik fő pontja, a Startup and Innovation Award of Hungary díjátadó, ahol négy kategóriában kaptak elismerést 2019 legkiemelkedőbb startupjai és startupperei. A legígéretesebb és legdinamikusabban fejlődő vállalkozások kiválasztásában egy közel 30 fős, tőkebefektetőkből,mentorokból és akcelerátorokból álló szakmai zsűri hozta meg a végső döntést.

Az előbbi esetében a két évnél rövidebb ideje működő, az ötlet kidolgozásán vagy már a projekt fejlesztésén munkálkodó projekteket keresték, míg az utóbbi esetében már legalább 30.000 euro árbevételt és kiemelkedő 2019-es teljesítményt kellett felmutatnia astartupnak, valamint fontos kritérium volt, hogy legalább két éve a piacon legyen.

  • Az év legígéretesebb induló vállalkozása a Neunos Zrt. lett, akik az alapítók szabadalmán alapuló orvosi eljárást fejlesztenek az epilepsziás rohamok megelőzésére.
  • 2019. legdinamikusabb fejlődő startupja pedig a Let Me Inn, akik rövid és hosszútávú lakáskiadással és menedzsmenttel foglalkoznak, jelenleg Budapesten és Prágában.
  • Az év alapítója díjat is kiosztották az este, amely a Hiventures saját díja és olyan startupperhez került, aki a szakmai tudásával, üzleti érzékével és hozzállásával kiemelkedik a többiek közül, és az általa vezetett startup kiválóteljesítményt nyújtott. Az elismerést idén Dr. Varga Endre, a DicomLAB alapítója nyerte el. Endréék olyan navigációs technológiát fejlesztenek, a mely kiszámíthatóbbá, biztonságosabbá és gyorsabbá teszi a fogászati implantológiát. Az eszköz sikerességét bizonyítja, hogy Európában minden órában történik egy olyan műtét, ahol az ő eszközüket használják.
  • A különdíjat idén az év női startuppere kategóriában hirdették meg, amelyről a wmn.hu női portál olvasói dönthettek. A legtöbb szavazatot Balogh-Mázi Mária, azaz Maja kapta, aki csapatával egy újgenerációs munkahely-közvetítő startup vállalkozása, a DreamJo.bs érdemelte ki. Az elismerést Dr. Budai J. Gergő, a Vodafone Magyarország Vállalati kapcsolatok vezérigazgató-helyettese adta át, aki elmondta: „Különösen örülök, hogy egy női innovátornak nyújthatok át díjat, hiszen egyik legfontosabb vállalati értékünk az egyenlőség. A Vodafone Magyarország számára kiemelt jelentőségű a nők társadalmi elismertsége. A mai nap díjazottja, Dr. Balogh-Mázi Mária nagyszerű példája annak, hogy nőként, család mellett is lehet sikeresen céget építeni.”
Megosztás