Blogzine

Szép új világ vagy Sz… az élet?

A reziliencia kártékony oldaláról | Munkaerőpiac.eu (munkaeropiac.eu)
Még a koronavírus járvány második hulláma alatt látott napvilágot a hír, amely szerint nehezen magyarázható lelki segítségnyújtást kaptak a járványtól elgyötört egészségügyi dolgozók a Magyar Orvoskamara Fejér megyei szervezetétől. A hír szerint „Sz… az élet!” című videósorozatban mondta el egy life coach, hogy miként kell lelkierőt gyűjteni ahhoz, hogy megküzdjünk az élet kihívásaival. Az előadás a rugalmas ellenállóképességnek nevezett reziliencia fogalma köré szerveződött. Mi az ellenállóképesség tartalmát nézzük meg mélyebben.

Nők a Covid-19-járvány idején | Munkaerőpiac.eu (munkaeropiac.eu)
Milyen ilyen pozitív és negatív dimenziói vannak a nők által betöltött feladatok és szerepek változásainak a válság alatt és a válságot követően? Ezt a kérdést járta körbe az Európa Pont által szervezett online kerekasztal-beszélgetés, amelyben négy nőt, akik maguk is családban élnek: Szalai Piroska munkaerőpiaci szakértőt, Hegedűs Évát, a Gránit Bank elnök-vezérigazgatóját, Ujvári Enikőt, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnökét, a Balansz munka-magánélet program vezetőjét és dr. Csuka Dorottya molekuláris biológust, a Fiatal Kutatók Akadémiájának tagját kérdezték a vírus okozta válság következményeiről.

Kávét? Teát? Energiaitalt? | Munkaerőpiac.eu (munkaeropiac.eu)
Ébredéskor kávéval indítod a napot? Fáradtan pislogsz az aktáid felett, és kézenfekvő, hogy legurítasz még egyet? A rítus, az illata, az íze miatt is jólesik meginni még egy csészével? Esetleg a teára, vagy az energiaitalra esküszöl? Kávé, koffein, taurin és egyéb teljesítményfokozó legális „drogok”: Professzor Dr. Wilhelm Márta segít eligazodni a legendák és tények között. És hangsúlyozza: a teljesítmény mesterséges fokozásának mindig ára van.
5 kellemetlen kérdés külföldi munkáltatóktól! | Munkaerőpiac.eu (munkaeropiac.eu)
Rengeteget hallunk arról, hogy a külföldi munkáltatók is sokszor már az első alkalommal „belemásznak a privátszféránkba”, és olyan kérdéseket tesznek fel, ami után akár a jogorvoslati lehetőség is megfordul a fejünkben. Nem felmentve a munkaadókat, de egy bizonyos fokú kíváncsiság az ő oldalukról is érthető, már csak azért is, mert a munkába állás kétoldalú dolog, és arra a fogadó cégnek is fel kell készülnie. A „kellemetlen” kérdéseknek jártunk utána.

 

Megosztás