Blogzine

A Cisco bemutatta a jövő internetére vonatkozó stratégiáját

A stratégia a digitális innovációt támogató új internetes infrastruktúra kifejlesztését célozza.
Technológiai pillérei a szilícium chip, a nagysebességű optikai interfészek és a szoftverfejlesztések.

A Cisco bemutatta a Cisco Silicon OneTM-t, az iparág egyedülálló hálózati szilícium chip architektúráját, valamint az erre épülő új, szolgáltatói igényeknek megfelelően fejlesztett routercsaládot, a Cisco 8000 sorozatot. „A sikeres innováció kulcsa a megfelelő beruházási fókusz, , az ütőképes csapat és egy olyan kultúra, amely nem szab határokat a képzeletetnek ” – mondta Chuck Robbins, a Cisco elnök- vezérigazgatója. „Célunk, hogy új internetes infrastruktúrát fejlesszünk az 5G korszakra. A legújabb szilícium chip, valamint optikai- és szoftvermegoldásaink segítik ügyfeleinket, hogy egy lépéssel a többiek előtt járjanak, és újfajta élményeket alkossanak a felhasználók számára.”

A jövő internetének építőkövei

A következő évtizedet a digitális élmények határozzák meg, ezek mögött pedig olyan technológiák állnak, mint a virtuális és kiterjesztett valóság, 16K streaming, mesterséges intelligencia, 5G, kvantumszámítás, adaptív és prediktív kiberbiztonság, vagy az intelligens IoT. Az alkalmazások következő generációinak technológiai igénye messze túlmutat a jelenlegi internetes infrastruktúra lehetőségein, ahol a szűk keresztmetszeteket elsősorban a teljesítmény, a korlátozott anyagi források, illetve az energiafelhasználás okozzák.

„Az innováció új szintre emelése kritikus fontosságú a jövő internete szempontjából, és úgy gondoljuk, hogy a szilícium, az optika és a szoftverek azok a technológiák, amelyek révén ez a cél elérhető” – mondta David Goeckeler, a Cisco alelnöke, a hálózati és biztonsági üzletág igazgatója. „A Cisco technológiai stratégiája nem egy termékcsoport következő generációjának kifejlesztéséről szól. Az elmúlt években olyan különböző technológiákba invesztáltunk, amelyek konvergenciája révén a jövőben megfelelő választ adhatunk a digitális innováció kihívásaira. Ez a a legambiciózusabb fejlesztési projekt, amelyen valaha dolgoztunk..”

Cisco Silicon One – Egységes és programozható szilícium alapú architektúra

Az új Cisco Silicon One a Cisco útválasztó portfóliójának alapja, amelynek várható teljesítménye elérheti a másodpercenkénti 25 Terabit sebességet. Ez az iparág első, kimondottan hálózatokhoz fejlesztett chipje, amely a távközlési és webszolgáltatói hálózatokban egyetemesen alkalmazható. Az első Cisco Silicon One „Q100” modell teljesítménye meghaladja a mérföldkőnek számító 10 Tbps sebességet anélkül, hogy feláldoznánk a programozhatóságot, csökkenne a bufferelés, az energiahatékonyság, a skálázhatóság és a rugalmasság.

Hagyományosan a hálózatokban, illetve akár egyetlen hálózati eszközön be

Megosztás