BlogzineKülföld

A NASA élőben jelentkezik holnap – még nem a Marsról, csak Hawaii-ról

Holnap lesz egy, a PMI Budapest, Magyar Tagozat által szervezett, ingyenes, angolnyelvű webinár, melyet tehát 2020.05.06-án 10:00 – 11:00 óra között tartanak Webexen.

Az esemény szponzora a PMI (www.pmi.org), illetve a PMI Budapest, Magyar Tagozat (www.pmi.hu) a világ legnagyobb, nonprofit, projektmenedzsment szervezete, illetve annak magyarországi tagozata, mely a legnagyobb hazai, nemzetközi Projektmenedzser közösség.

Meghívott előadónk, Dr. Michaela Musilova a Hawaii – Space Exploration Analog and Simulation (HI-SEAS) station Igazgatója, aki az Egyesült Államokból, Hawaiiról élőben jelentkezik. Előadása angol nyelvű lesz és a COVID-19 által okozott, járványügyi helyzetben elrendelt, kijárási korlátozás miatt, oly sokakat foglalkoztató izolációból eredő problémákat és az azokra adott válaszokat járja körbe.

Dr. Musilova irányatja a NASA, Mars és Hold expedíciókra való űrhajós felkészítésnek azon részét, mely földi körülmények között, Hawaii szigetén szimulációs környezetben vizsgálja, hogy egy marsi expedíció során a 6 – 8 hónapos elzártásgnak milyen fiziólógiai, pszichológiai hatása van az űrhajósokra.

NASA Hawaii isolation

Megosztás