Blogzine

Csúcsminőségű zöldségek a belvárosból top éttermekbe

Akár 40 percen belül friss zöldség kerülhet topkategóriás séfek kése alá – méghozzá egy ferencvárosi pincéből – a bedrock.fram és a France Gourmet együttműködésének köszönhetően. Az éttermeket prémium alapanyagokkal ellátó cég és a beltéri növénytermesztést technológiáját megújító startup ezzel egymást is segíti az éppen újrarendeződő piacon.
Egyenesen a Párizs melletti, monumentális Rungis Nemzetközi Piacról látja el a legkiválóbb minőségű élelmiszerekkel a magyar éttermeket, kávézókat, hoteleket és delikáteszeket a France Gourmet Foods. Lóczki János csapata emellett csupán néhány, szintén magas minőséget elérő magyar gazdálkodóval működik együtt.

Mostantól tagja ennek a szűk hazai beszállítói körnek a 2019-ben startupként létrejött bedrock.farm is. Szűcs Endre és Balázs Bence belvárosi pincéje az év minden napján, évszaktól és időjárástól függetlenül fix áron ígér kiszámítható minőségű, vegyszermentes terményeket a vendéglátó-egységeknek. A cég forradalmi növénytermesztési modellje garantálja, hogy akár 40 percen belül a megrendelőhöz juttatja a frissen szedett leveles zöldeket, fűszernövényeket, mikrozöldeket, ehető virágokat.

A France Gourmet magas minőségi elvárásokat támaszt beszállítóival szemben: ennek folyamatos fenntartására és a vállalt szállítási mennyiség standard előállítására garancia a bedrock.farm módszere, elhivatottsága és professzionalizmusa. Saját fejlesztésű technológiájuk révén képesek a környezeti körülményeket a növények igényeihez alakítani, mégpedig egy Budapest belvárosában működő, zárt termesztőházban.
A bedrock.farm rendszere egyedi igények követésére is alkalmas: a séfek a leghidegebb télen is frissen, a rendelésük leadása utáni legrövidebb időn belül juthatnak hozzá a máshol nem kapható növényi alapanyagokhoz. Emellett gyors, dinamikus visszajelzésre van lehetőségük, hiszen közvetlen kapcsolatba kerülhetnek az alapítókkal. A megoldás ugyanakkor fenntartható is. Fontos szempont volt a belvárosi termesztés technológiájának megalkotásánál, hogy „a salátám ne utazzon többet, mint én”.

A nagyratörő séfek, felsőkategóriás vendéglátóhelyek és a France Gourmet magas minőség, kiszámíthatóság és széles választék iránti elkötelezettsége kiváló partnerre lelt a bedrock.farm innovatív megoldásában. A koronavírust követő piaci átrendeződésben, az átalakult ellátási láncokhoz való alkalmazkodásban pedig kölcsönösen támogatja egymást a két cég. A France Gourmet-nak ugyanis most olyan kiszámítható beszállítókra van szüksége, mint amilyen a bedrock.farm.

Megosztás