Blogzine

Bridge Booklist’21: inspiráló gazdasági könyvek döntéshozóknak – Az üzleti kultúra közös ügyünk

Bridge Booklist’21 néven idén első alkalommal állította össze a leginspirálóbb gazdasági tárgyú könyvek 50-es listáját a Bridge Budapest. A listából később a KPMG munkatársai választják ki a legjobb 5-öt, és a két szervezet egész éves programsorozattal kívánja életben tartani a gondolkodás és a megújulás szellemét.
A Forbes magazin legújabb számában jelent meg a Bridge Budapest 50 legjobb gazdasági könyvet tartalmazó Bridge Booklist’21 könyvajánló listája. A lista nem az értékesítési adatokra támaszkodva készült, tehát nem Bestseller list, és nem is rangsorolja a rajta szereplő könyveket.
A lista a Bridge Budapest köré tömörülő üzleti kör szereplőinek ajánlásaival állt össze.

„Mostantól minden évben megkérdezzük értékvezérelt üzleti közösségünket, szerintük melyek az évük meghatározó üzleti/vezetői könyvei, mit olvastak, miből merítettek a legtöbbet. Mindegy, hogy magyar, vagy idegen nyelvű, a kiadási év sem számít. A lényeg, hogy az értékvezérelt üzleti mentalitás, vezetői szemlélet, fenntartható és jövőálló működés felé irányítsa az olvasókat. – mondja a kezdeményezésről Pistyur Vera, a Bridge Budapest társ-alapítója, vezetője. „Azt reméljük, ez segítheti a vezetőket abban, hogy könnyebb legyen eligazodni a hatalmas zajban és kiszámíthatatlanságban, merre induljanak, ha szeretnének új nézőpontokat az aktuális dilemmáikhoz olyan válaszokat találni, amik akár hosszú távon is értékállóak lehetnek. Azokat a vezetőket szeretnénk ezzel megszólítani, akiknek számít, hogy mit is hagynak hátra maguk mögött.”
A kezdeményezés mögé teljes mellszélességgel beállt a KPMG hazai leányvállalata is. „A KPMG értékrendjében a kezdetektől kiemelt helyet kapott az oktatás és az üzleti kultúra minősége, a hosszú távú perspektivikus gondolkodás, a nyitottság, aktuális tudásunk megkérdőjelezése, az eltérő álláspontok ütköztetése” – mondja Rózsai Rezső, a KPMG vezérigazgatója. „Ez jellemző kollégáink szemléletére is és a hozzánk csatlakozni kívánóknál is ezt az attitűdöt keressük. A fejlődés, a tanulás, az alternatív gondolatok megismerésének, inspirációk merítésének egyik legjobb forrása pedig kétségtelenül a könyvek. Így aztán nem is volt kérdés, hogy a KPMG lesz az együtt gondolkodó aktív partnere a Bridge Booklist ’21 kezdeményezésnek.”

A 2021. december 1-én megjelent listát többféle, az üzleti kultúrát középpontba állító program követi majd a következő hónapokban.
„Online világban élünk, de a könyvek meghatározó szerepet játszanak a tudás közvetítésében – mondja Liptay Gabriella, a KPMG marketing és kommunikációs igazgatója. „A KPMG üzleti szereplőként és felelős vállalatként keresi az értékeivel azonos, színvonalas kezdeményezéseket, amelyek erős hatással lehetnek üzleti kultúránkra, környezetünkre. Ezért is indítjuk el évente újra és újra a Felelős Társadalomért Programunkat, és vagyunk partnerei évek óta többek között a Highlights of Hungary kezdeményezésnek, a Fortepan könyves programjának, vagy voltunk jelen a Ludwig Múzeumban Barabási Albert-László kiállítása és könyve kapcsán. A Bridge Budapest üzleti könyveket felvonultató kezdeményezése tökéletesen illeszkedik hosszú távú gondolkodásunkhoz és a tudásmegosztás fontosságának hangsúlyozásához, amit magunkénak érzünk. E mellett kollégáink motiválása szempontjából is fontos számunkra ez a partnerség. Hiszünk abban, hogy munkatársaink számára biztosítanunk kell a mindennapi kihívások mellett a töltekezési és inspirálódási lehetőséget is, így örülünk, hogy a KPMG Inspirációs beszélgetések sorozatunk könyvekkel és könyvklub alkalmakkal is bővül a Bridge Budapestnek köszönhetően.”

Megosztás