Hazai pálya

Január 31-ig lehet pályázni a Singularity versenyre

Január 31-ig lehet jelentkezni az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Global Impact Compatition tehetségkutató versenyre. Ezt a Szilícium völgyi Singularity University hirdeti meg a kelet közép európai régióban.

A Singularity University (SU) küldetése újító elméket oktatni, inspirálni és felkészíteni arra, hogy exponenciálisan fejlődő technológiák alkalmazásával megoldást találjanak az emberiség legnagyobb problémáira. A Global Impact Competition (GIC) versenysorozat célja olyan projektek felkutatása, melyek pozitívan hatnak az adott verseny régiójában élő emberek életére. Az első két közép-kelet-európai GIC verseny sikere után immár a 2014-es kiadásra nyílt meg a jelentkezés.

Tavaly kb. 30-an jelentkeztek, és idén a következő országokból várják a jelentkezőket: Ausztria, Bulgária, Csehország, Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna. A jelentkezők olyan projektekkel indulhatnak, amelyek exponenciális technológiák segítségével legalább egy millió ember életét teszik jobbá a közép-kelet-európai régióban. A nyertes 30.000 USD értékű ösztöndíjban részesül, amely a Singularity University 2014-es nyári Graduate Studies Programban (GSP) való részvételt biztosítja. Az ösztöndíj a tandíjat és a szállás költségeit foglalja magában, az utazást nem fedezi.

A döntőbe jutó versenyzők rangos zsűri előtt mutatják be projektjeiket. A zsűriben a SU oktatói, és nagyvállalatok regionális vezetői foglalnak helyet. A Global Impact Competition CEE döntője 2014. március közepén kerül megrendezésre Budapesten.

2014. január 31-ig lehet jelentkezni a verseny weboldalán:  www.sucee.eu

Megosztás