Piaci füles

Napi bennfentes – Singularity csúcs!

A Singularity University (SU) 1. világ konferenciáját (=summit-jét) novemberben Budapesten tartja! A magyar szervezők hiper érdeme, hogy a szervezés jogát pl. London elől (!) elhozták. Ebben nagy szerepe volt az előző évek magyar sikereinek és Szabó Csabáék kitartásának. Spéci infok az őszi eseményről!

A NOVEMBERI CSÚCSTALÁLKOZÓ

A november 15-16-i summit időpontja már nyár elején ismert volt és kb. júliusban az első infok megjelentek a Singularity website-ján is. Akkor arról csiripletek a verebek, hogy akár az igazi Rocket Man is érkezhet hazánkba (de persze még jöhet! bárcsak jól sejteném!) A mostani publikus infok alapján látszik, hogy egészen biztosan itt lesz Peter Diamandis (Space-X atyja) és Ray Kurzweil (beszéd-felismerés guruja). Ők mindketten a SU alaptagjai és vezetőjei és kint a Valley-ben nagy tiszteletnek örvendenek. — Íme két videó, amit júliusban a Singularity party-n vettem fel (mobillal) tőlük:

Ha minden igaz, akkor november közepén a Zeneakadémián olyan tudáskoncentráció és szellemi csúcsnak lehetünk tanúi. És a Szilícium völgy meghatározó think tank-jének agyai nagy tömegben látogatnak el hazánkba. Azt hiszem ez olyan lehetőség, ami ritkán adódik egy országban és most ez előtt állunk. Állítólag az első sajtó hírek a jövő héten fognak megjelenni, addig is nézegessétek és ízleljétek a mega-programot ITT.

 

Hiper nagy esemény volt júliusban a Singularity party. Itt éppen 3D printerrel nyomott hangszereken játszik egy jazzband!
Hiper nagy esemény volt júliusban a Singularity party. Itt éppen 3D printerrel nyomott hangszereken játszik egy jazzband!

MIT TENNÉK ÉN ORSZÁGOSKÉNT ?!

Ha én ‘országos döntéshozó lennék, gyorsan megvennék egy mega-csomagot pár tízmilkóért, a tudással arányos árú jegyekből (lásd usd 2.000 / jegy!!) és ezt valamilyen pályázat útján szétosztanám az egyetemi szféra oktatói között, juttatnék belőle a vezető tudósoknak, vagy adnék a fiatal doktoranduszoknak és a legtehetségesebb egyetemistáknak. Mert a jövő ebben van!  Mert szerintem kötelezően ott kellene ülnie az értelmiségnek a Zeneakadémia padsorai között, hogy országunk krémje felkészülhessen a jövőre! És ez szerintem nem pénz kérdés, hanem hozzáállás kérdése! Szóval én már nagyon várom az eseményt, mint egy hívőnek a templomi mise – ez a Summit szerintem annyira fontos kell, hogy legyen minden hazai startup-nak.

 

CSABA ÉS BOTOND – NEM KIS TETT, GRAT!!

Az eseményt „elhozásának” érdeme tehát Bognár Botond és Szabó Csaba barátom, SU magyar vezetők érdeme. Az ő nevüket ezennel jegyezzük meg, mert nagyon sokat tettek ezzel az országnak! És ezért hiper respektünk nekik! Full meghajolás és drukkolás nekik! Az ő nevüket szerintem lassan a Szilícium völgyben is ismerni fogják és ez igazán nagy tett!  – Ezt nem szimpla hajbókolásból mondom, hanem tapasztalatilag tudom. Anno mikor nyáron a Szilícium völgyben voltam (most már SV-nek fogom rövidíteni!) és a Singularity party-ján több emberrel beszélgettem, a név azonosság miatt mindenki „Szabó Csabával” tévesztett össze. Azt hitték ismernek, mert „Csaba” vagyok és „Csaba” egy klassz srác… ez olyannyira bejött, hogy amikor a buli után alig kaptam taxit és egy amerikai házaspár leszólított, és mondtam, hogy magyar vagyok és „Tsaba”, akkor egyből fölajánlottak, hogy elvisznek a kb. 20 km-re lévő hotelba (Mountain View-ből Santa Clara-ba nem kis táv). És mindezt azért, mert szimpatizáltak a „Tsabákkal”. Ja és poén a dologban, hogy a házaspár férfi tagja egyébként a Stanfordon tanít és számos könyv szerzője (bocs a neve most nem ugrik be – de majd beírom később!). Szóval a szervezők sokat tettek az ügyért és ezt saját bőrömön éreztem, a kinti körülmények között, ahol ez nem kis dolog!!,

Peter Diamandis (jobbra) beszél rajongók körében. (A Google Glass-os srác is hiper menő lehet, mert mindenki vele fényképezkedett... ki ő?!!)
Peter Diamandis (jobbra) beszél rajongók körében. (A Google Glass-os srác is hiper menő lehet, mert mindenki vele fényképezkedett… ki ő?!!)

KÖSZÖNIK AZ EIT-NEK!

Plusz az infojaim szerint sokat nyomott a latba, hogy az Európai Innovációs és Technológiai Intézet  (EIT) a támgatásáról biztosította az esemény szervezőit. Az EIT egyre több hazai startup esemény motorjaként van jelen. Például ők finanszírozzák a Climate-KIC startup-ok, immár 14 csapat inkubációját, amelyet én vezetek – bocs, ez reklám vagy érintettség… sic! de fontos elmondani.

Szóval ennyi az info és várjuk az első publikus híreket! Izgalommal várjuk az új neveket az előadók között és a fejleményeket! Hajrá Botond és Csaba, várjuk az infokat!

FRISSÍTÉS (08.23) Facebook-on kaptuk ezt a hozzászólást a postra (idézet): 

Zoltán Varga
Egyetértek kevés ilyen esemény van kis hazánkban amire ilyen büszkék lehetünk. Nézzük meg mennyi pénz és energia megy el focira és még egy nyamvadt második fordulót sem tudnak kupacsapataink összehozni, itt meg két fantasztikus fiú mit tesz le az asztalra!! Gratula Botond gratula Csaba!!

FRISSÍTÉS II. (08.23) Szabó Csaba segített mail-ben, köszönöm (idézet): 

„Tony Seba aki haza vitt.
Daniel Kraft akin a Google szemuveg van.
Elon Musk a Space X december eleji launch miatt nem tud sajnos jonni.”
Megosztás

3 thoughts on “Napi bennfentes – Singularity csúcs!

  • danova

    Azt hiszem Aaron Frank az a google szemuvegben, egy bizdev srac a Singularity University-tol …

    • Mária Ackermann

      Nem, a Google Glass-os férfit Daniel Kraft-nak hívják. Ő vezeti a Singularity University-n a Medicine Track-et, és a FutureMed programot.

  • Szabó Balázs

    Egyetértek! Minden elismerésem Csabának és Botondnak! Sok sikert és egy remek rendezvényt kívánok nekik.

Comments are closed.