Blogzine

Gyógyító álmokat terveznek

Álmokat tervezne a regionális innovációs verseny győztese: a Singularity University CEE negyedik alkalommal rendezte meg regionális innovációs versenyét, a Global Impact Competitiont, melynek döntője múlt csütörtökön zajlott Budapesten.

A Global Impact Competition (GIC) versenysorozat célja olyan projektek felkutatása, melyek az exponenciálisan fejlődő technológiák segítségével legalább egymillió ember életét teszik jobbá a közép-kelet-európai régióban.

 

A 2015-ös GIC hat döntőse öt különböző nemzetet képviselt: David Belovic (Szlovénia), Tamás György (Románia), Nenad Katanic (Horvátország), Lukasz Mlodyszewski (Lengyelország), Tomaz Scavnicar (Szlovénia), Maya Zlatanova (Bulgária).

 

Az idei verseny nyertese a lengyel Lukasz Mlodyszewski (képünkön lentebb) lett, aki a poszttraumatikus stressz szindróma (PTSD) tüneteként jelentkező rémálmokat felülíró kellemes álmokat generál, mindössze egy okostelefon segítségével. Ezzel a megoldással azok is élhetnek, akiket nem érint ez a probléma, viszont maguk szeretnék eldönteni, milyen tematikájú álom jöjjön a szemükre, esetleg problémamegoldásra szeretnék használni az alvást, vagy épp a dohányzásról szeretnének leszokni általa.

Lukasz Mlodyszewski-K

A győztes 30.000 USD értékű ösztöndíjban részesül, amely a Singularity University 2015-ös nyári Graduate Studies Programban (GSP) való részvételt biztosítja. Mindezt a Centrál Médiacsoport tette lehetővé, amely 3 évre kötelezte el magát a GIC CEE mellett fő szponzorként. A döntő eseményének megvalósulásához a Design Terminál járult hozzá produkciós partnerként. Köszönet illeti az OTP Bankot és a PortfoLiont, akik ezüst illetve bronz fokozatú szponzorai voltak idén a GIC CEE-nek.

Megosztás