BlogzineHazai pálya

Ezért töretlen az okosórák népszerűsége

A technológia nagyon gyorsan változik és az utóbbi évtizedben olyasmik lettek a mindennapjaink részei (sőt, egyik legfontosabb részei!), amelyek nemrég még abszolút sci-fi kategóriába estek volna. Az okosóra egyre népszerűbb gadget (kütyü) a piacon és Magyarországon is, bár még jóval kevesebben használják, mint mondjuk az okostelefont. Nézzük át, miben is segíthet nekünk egy okosóra!

Az okosórák főbb funkciói

Ma már rengeteg dologra lehet használni egy modern okosórát. Az okosóra (esetenként smartwatch, intelligens óra) segítségével kényelmesen telefonálhatunk, akár anélkül, hogy hozzányúlnánk telefonkészülékünkhöz, amely talán a zsebünkben pihen, egy pillanat alatt áttekinthetjük az okostelefonról érkező értesítéseket, gyors zenevezérlést kínál, és még több mindent.

Bizonyos modellek, mint például a Michael Kors, a Diesel, a Fossil, a Skagen vagy a Suunto gyártók egyes modelljei edzőpartnereknek is használhatók, hiszen arra is alkalmasak, hogy az elégetett kalóriát, a sporttevékenységet és a pulzust is mérjék. Nemcsak ezeknél, hanem a legtöbb okosóránál találunk GPS helymeghatározó és más advanced (haladó) funkciókat is.

Egyes okosórák a fent már említett gyártóktól tökéletes kombinációk lehetnek azoknak, akik az aktív életmódot és a modern technikát szeretnék ötvözni.

Okosórák, árban

Nem igaz, hogy okosórát csak drágán lehet venni. Sőt, az sem, hogy jó okosórát csak aranyáron adnak. A Timestore kínálatában például (kicsit kevesebb mint 20% leárazással) már 13.000 Ft-ért a miénk lehet egy SMART 114506D modell.Ez 2 éves jótállással képes alkalmazások letöltésére, Bluetooth kapcsolatra, kalóriaégetés kiszámítására, lehet párosítani Android és iOS (Apple / iPhone) operációs rendszerrel is, van benne lépésszámláló, és riasztó, értesítések (email, üzenetek, figyelmeztetések), sőt, szívmonitor, tachiméter és éves naptár is.
A teljes árlista másik végén Suunto Spartan Ultra StealthTitanium (HR) órát találunk 314.000 Ft-ért, amely 100 méterig vízálló, ahogy neve is mutatja, sportos kivitelezésű, és van benne akkumulátor töltöttség jelző, barométer, duális idő funkció, hőmérő, iránytű, altiméter (magasságmérő), stopper, riasztó, öröknaptár és megvilágítás is.

Ezen a két modellen kívül még 45 másik okosóra közül válogathatunk.

Mit mond a Dívány.hu?

Az okosórák megbízhatóságáról szóló cikkben megtudhatjuk, hogy úgy kaphatunk pontosabb értékeket, ha jól beállítjuk a készüléket: adjuk meg a pontos magasságunk, testsúlyunk, és ha van rá lehetőség, a lépéshosszunkat is.
A pulzusszám méréséhez fontos, hogy ne túl szorosan és ne túl lazán hordjuk az okosórát.
A cikk szerint az egyik nagy előnye az új technológiának, hogy munkába menet nincs szükség a telefont előkapni, mert könnyedén le lehet olvasni az értesítéseket a csuklónkról is.
Jó érzés lehet a sok gratuláció az órától arra nézve, hogy ismét sikerült X ezer lépést megtenni, de fontos, hogy ne váljunk függővé: az óra végül is nem a személyi edzőnk…

 

Megosztás