Tőzsdére is segít a BÉT és a Hiventures együttműködése!

A cégek tőzsdei megjelenését ösztönzi a Budapesti Értéktőzsde és a Hivetures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. tegnap megkötött együttműködése. Ennek aláírására a BÉT50 középvállalati konferencián került sor. A két intézmény főként olyan vállalatok tőzsdei felkészítését támogatja, melyek nyilvános kibocsátást terveznek.

A Budapesti Értéktőzsde megállapodást kötött a Hiventures Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt-vel atőzsde szeptember 19-én megrendezett éves középvállalati csúcstalálkozója, a BÉT50 konferenciakeretében. Az eseményen Katona Bence, a Hiventures vezérigazgatója, és Végh Richárd, aBudapesti Értéktőzsde vezérigazgatója aláírták azt a nyilatkozatot, amelyben a szervezetekelkötelezik magukat a gazdaság tőkeáramlásának további fejlesztése mellett. Az együttműködéscélja az értéktőzsde szerepének növelése a vállalatok forrásbevonásának, illetve a befektetők forráselhelyezési tevékenységének támogatása révén.A megállapodás számos, legfőképpen magántulajdonban lévő társaságok nyilvánosrészvénykibocsátását (IPO) felkészítő kezdeményezést foglal magában. A szerződés többek közöttelősegíti egy közös tematikus alap felállítását. Az egyezség révén a Budapesti Értéktőzsdeközépvállalati szolgáltatásai – a tőzsdei felkészítés EU-s finanszírozását szolgáló BÉT MentorProgram, valamint a nemzetközi vállalatfejlesztési képzést nyújtó BÉT ELITE Program – nagyobbszerepet kapnak, a vállalatok pedig további segítséghez folyamodhatnak az átláthatóság és a felelősvállalatirányítási rendszerek kialakításában.A Hiventures ezen felül vállalja, hogy portfóliójából kiválasztja a tőzsdeérett cégeket és elősegítimegjelenésüket a középvállalatokra szabott BÉT Xtend piacon; továbbá, a kockázati tőke befektető MFB KKV Tőkealapjából finanszírozott cégei esetében kiemelten szorgalmazza a BÉT-re történőnyilvános kibocsátást.A Budapesti Értéktőzsde által megfogalmazott tőzsdefejlesztési törekvések, így a hazai vállalatoktőkeági finanszírozásának népszerűsítése is egyre szélesebb körben valósul meg. A Hiventures ésa BÉT együttes hozzájárulása révén a jövőben még több ígéretes vállalat válhat ismertté a szélesnyilvánosság számára.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .