BlogzineHazai pályaPiaci füles

Legyél önmagad könyvének kiadója!

Bemutattak egy olyan automatikus, felhasználók által kezelhető, online könyvkiadó-rendszert (self-publishing), amely magyarul is tud, és konkurense lehet a tavaszi SUU-n bemutatkozó Infomeme.com oldalnak.

A tavaszi SUU-n mutatkozott be egy hasonló kezdeményezés, Goldmann Dávid ötletgazda Infomeme.com oldala, amely már működik is, de főleg angol nyelvű anyagokat találni rajta, mert inkább a nemzetközi piacot célozza. A pár napja felbukkant Publio.hu viszont tud magyarul, és a hazai szerzőjelöltekre koncentrál.

A Publio.hu oldalon található szolgáltatás mindenki számára lehetőséget ad arra, hogy többféle formátumban is megjelentesse saját elektronikus könyvét, terjessze itthon vagy külföldön, sőt azt később nyomtatott formában is viszontlássa. A portál fejlesztői eszközt kínálnak az alapszintű formázási feladatok megoldására, és az elkészült elektronikus könyvek a világ legnagyobb könyváruházaiba automatikusan felkerülnek.

Bárki lehet szerző! – vallják a portál üzemeltetői. Az oldal azért jött létre, hogy segítse a szerzővé válás folyamatát. A kezdeményezők nem titkolt célja, hogy mind többeket szeretnének a könyvíró, gondolkodó alkotók között látni, s így bővítenék a magyar nyelvű elektronikus kiadványok számát.

Egyszerű, de szép, áttekinthető, és magyar nyelvű a webes felület

Dr. Kerekes Pál, a portál vezetője, az elektronikus könyvkiadás elismert hazai szakértője úgy látja, hogy szükség van arra, hogy a magyar nyelvű szépirodalmi, szakirodalmi munkák, naplók, visszaemlékezések mind nagyobb számban kerüljenek fel az internetre és az könyvbarátok elektronikus könyveibe is, éljenek azok bárhol a világon. A portál segítségével elkészült elektronikus könyvek több fáljformátumban is elérhetők lesznek, így PC-n, iPad-en, iPhone-on és elektronikus könyvolvasókon is olvashatóvá válnak a művek.

A Publio.hu alapszolgáltatásai ingyenesen érhetők el, de magas szintű hozzáadott értéket is nyújt a többre is vágyóknak. A portál mindenki számára meg szeretné nyitni a szerzővé válás útját. Támogatást nyújt abban, hogy bárki létrehozza elektronikus könyveit, széles ismertségre, méltányos szerzői honoráriumra tegyen szert. De a siker az írón és a művein múlik, a Publio.hu csak eszköz – igaz, mindenkié.

Megosztás