BlogzineHazai pályaPiaci fülesStartupok

Nyugat felől is megnövekszik a felhőzet

Az új trend: egyedi szolgáltatói igényekre szabott felhő megoldások. Ezekkel jelentkezik nyugaton a magyar CE On-Demand.

Egyre több Nyugat-európai partnere és referenciája van az eddig főleg Közép- és Kelet európai piacokra koncentráló, budapesti székhelyű CE On-Demand Zrt.-nek. A cég egyedi igényekre szabott, a partner adatközpontjaiban kialakított felhő megoldásának, az úgynevezett “Partner Cloud”-nak köszönhetően már Ausztriában, Németországban és Svájcban is elérhetőek a CE On-Demand által nyújtott szolgáltatások.

A közelmúltban debütált felhő-alapú szolgáltatásaival az egyik legnagyobb osztrák mobil és vezetékes operátor, az A1 (korábban A1 és Telekom Austria), a CE On-Demand legnagyobb telekommunikációs partnere Ausztriában. Az A1 Austria Cloud esetében a szolgáltatást a CE On-Demand hozta létre és üzemelteti az A1 ügyfeleinek, a partner egyedi kérésére azonban az adatokat az A1 bécsi adatközpontjaiban tárolják. Ezáltal az A1 helyi, megbízható felhő szolgáltatóként tevékenykedhet Ausztriában, és elsőként teszi elérhetővé önkiszolgáló értékesítési és adminisztrációs felülettel a felhő-alapú kommunikációs és kollaborációs megoldásokat több, mint 700 000 üzleti ügyfele számára.

Növekvő felhő-üzlet

A bécsi székhelyű, nemzetközi IT szolgáltató és rendszerintegrátor, az ACP is a CE On-Demand “Partner Cloud” megoldását választotta, hogy először müncheni, majd bécsi adatközpontjaiból nyújtsa felhő szolgáltatásait német, svájci és osztrák ügyfélkörének, zömében KKV-knak. A platformok kialakítása folyamatban van, a szolgáltatások várhatóan jövő februártól lesznek elérhetőek az ACP ügyfelei számára.

“Az egyéni igényekre szabott, úgynevezett Partner Cloud  tökéletes megoldást jelent azoknak a telekommunikációs és IT szolgáltatóknak, akiknek ügyfélköre magasabb szintű biztonsági igényeket támaszt a szolgáltató felé, ám a privát felhő kialakítása esetükben sokkal időigényesebb és jóval költségesebb lenne. A partnernél kialakított egyedi felhő megoldás, az adott országon belül tárolt adatokkal, lehetővé teszi ezeknek a stratégiai partnereknek, hogy önálló felhő szolgáltatóként legyenek jelen saját piacukon, miközben a szolgáltatások és felhő-alapú szoftverek elérését a CE On-Demand biztosítja.” – mondta Kovács Viktor, a CE On-Demand alapítója és kereskedelmi igazgatója, a EuroCloud egyesület elnökségi tagja.

Partnereink igényeinek a lehető legrugalmasabb kielégítése számunkra alapvető fontosságú. Ezért fejlesztettük ki a nagy számú partner üzleti és integrációs igényeire testreszabható, a felhő szolgáltatásokat vezérlő platformunkat, a Cloud Services Manager™-t, amely gyors és rugalmas szolgáltatás-elérést, valamint önkiszolgáló adminisztrációs felületet biztosít a végfelhasználók számára. Így válnak lehetővé a klasszikus publikus és privát felhő megoldások mellett, azok átmeneteként az olyan egyedi igényekre szabott, helyben fejlesztett felhő megoldások is, amilyeneket az A1 és az ACP is választott. A hozzáadott értéket minden esetben a Cloud Services Manager™ rugalmas üzleti logikája, rendszer interfészei és felhasználóbarát, testre szabható, lokális nyelven beszélő kezelőfelülete jelenti” – tette hozzá Tüdős András, a CE On-Demand műszaki igazgatója.

A CE On-Demand-ról:

A CE On-Demand felhő-alapú, kiszervezett üzleti levelezési, kommunikációs és kollaborációs szolgáltatásokat nyújt Közép-Európában, és azon túl. Jelenleg a régió tizenhárom országában vannak ügyfelei és partnerei: Ausztriában, Bulgáriában, Cipruson, Csehországban, Lengyelországban, Magyarországon, Máltán, Németországban, Romániában, Szlovákiában, Szlovéniában, Szerbiában és Törökországban. A CE On-Demand alapító és elnökségi tagja a pán-európai Cloud Computing szervezet, a EuroCloud Magyarországi Tagozatának.

A Microsoft partnereként, és számos nemzetközi felhő-díj tulajdonosaként a CE On-Demand olyan üzleti IT alkalmazásokat szolgáltat az Interneten keresztül, mint Microsoft Exchange 2010, SharePoint 2010, Lync 2010, és Dynamics CRM. Közép-Európában az elsők között lett Office 365 Szindikációs Partner, és jogosult a Microsoft globális felhő szolgáltatásainak teljes körű és saját szolgáltatásaival integrált értékesítésére a régióban. Partnere a Google-nak, mind a csoportmunka, mind a hirdetési szolgáltatások értékesítése és szolgáltatói rendszerekkel való integrációja terén. Portfoliójában felhő-alapú mentési szolgáltatás és lakossági ügyfeleket célzó mobil kliens alkalmazások is szerepelnek. ISO 27001-es Információbiztonsági Tanúsítványa garantálja, hogy az ügyfél-adatokat a legszigorúbb európai szabványok által auditálva kezelik.

A CE On-Demand Zrt. 2009-ben a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség Gazdaságfejlesztési Operatív Programjának Vállalati SaaS központok létrehozásának és fejlesztésének támogatása című pályázaton vissza nem térítendő támogatásban részesült.

Megosztás