A karácsonyi mobilok bő kétharmada okos

A karácsony előtti telefoneladások közel 70%-a okostelefon volt a T-Mobile-nál! Ezért is csökkenhet az ünnepi SMS forgalom, hiszen egyre többen használják az okostelefonokat mobil internetezésre.

Változóban mobilkommunikációs szokásaink: az ünnepi szezonban a T-Mobile-nál az okostelefonok részesedése a friss eladásokból már megközelítette a 70%-ot, sőt az előfizetéses ügyfelek esetében az arány még magasabb, 80% közelében járt.

A triviális tényeket, amelyek szerint az okos készülékek segítségével már útközben is válthatunk e-mailt és chatelhetünk ismerőseinkkel, illetve könnyen megoszthatjuk élményeinket a közösségi médiafelületeken – egyre többen ismerik fel.

Feltehetően ez is szerepet játszik abban, hogy az utóbbi években enyhén csökkenő tendenciát mutat az ünnepek alatt küldött SMS-ek száma – az idén 11 millió szöveges üzenetet indítottak a T-Mobile-os ügyfelek.

Ez az SMS forgalom persze még így is kimagasló: egy átlagos munkanaphoz képest ötszörös-hatszoros SMS forgalom tapasztalható az ünnepek alatt, a legforgalmasabb órák pedig idén is szilveszter éjszakájára várhatók.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .