BlogzineHazai pályaPiaci fülesStartupok

270 milliót kap a Multipass a Primustól

A Primus Capital Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. legújabb befektetésével a nagyvállalati mobil és alkalmazásintegrációs szoftverfejlesztés piacára lép, és 270 millió forintot fektet be a pécsi székhelyű Multipass Solutions Zrt-be.

A Multipass Solutions a tőkebefektetést elsősorban termékfejlesztésre és a nemzetközi értékesítési hálózat bővítésére használja fel. A Multipass Solutions Zrt. a Primus III  hatodik aktív befektetése.
A Multipass Solutions Zrt. továbbra is megtartja sikeres nagyvállalati elektronikus dokumentum- és tartalomkezelés-tanácsadási tevékenységet, amelyet a cégcsoport részeként működő, a hazai piacon mára meghatározó szereplővé vált ECM Consulting keretében folytat.


„A Multipass Solutions és az ECM Consulting mindent tud, amit egy innovatív technológiai befektetésnek tudnia kell: saját fejlesztésű, versenyképes és azonnal a nemzetközi piacra vihető innovatív termékekkel rendelkezik, miközben a cégvezetést egy kiváló szakértői és vezetői képességekkel rendelkező csapat végzi.

A cégcsoport egyik terméke, a Voyager CMX adat-integrációs és automatizáló platform egy olyan létező piaci igényt szolgál ki, ami iránt itthon és külföldön is óriási a kereslet, éppen ezért már az indulástól jelentős növekedésre számítunk” – mondja Bruckner Zoltán, a Primus Capital befektetési igazgatója.

A Multipass Solutions másik terméke, az INVITO mobil platform jó kiegészíti a Voyager CMX lehetőségeit, és okostelefonokról illetve és táblagépekről teszi biztonságosan elérhetővé a a vállalati rendszereket, kiterjesztve ezzel a vállalati üzleti folyamatokat mozgásban lévő alkalmazottakra is.
A cég elismert iparági szaktudással rendelkezik, mind tanácsadói, mind fejlesztői oldalról. Egyedi dokumentumkezelő megoldásait a telekommunikációs és pénzügyi szektor vállalatai, többek között a Magyar Telecom Csoport, a Raiffeisen Csoport vagy az MVM Csoport egyaránt megelégedéssel használják. A Multipass megoldásainak különlegessége, hogy képesek az összes piacvezető vállalati tartalomkezelő rendszereivel együttműködni, megoldást kínálva a leggyakrabban előforduló problémákra.
A befektetés több ütemben zajlik. Az első részletet, 110 millió forintot, már meg is kapta a társaság, amivel megkezdték a technológiai és értékesítési csapat bővítését.
„A befektetésnek köszönhetően elvégezhetjük a termékfejlesztés utolsó lépéseit, illetve jelentősen bővíthetjük értékesítői hálózatunkat, piacunkat. A piaci igények ismeretében elsődleges cél a nemzetközi piacra lépés, de a hagyományos üzleti területeink fenntartása is kulcsfontosságú” – mondja Bökő Zsolt a Multipass Zrt. vezérigazgatója.

Megosztás