Beszélgess a GPS-el

A Nuance beszédmotorjára építve az NNG új, a célmeghatározást
jelentősen egyszerűsítő hangfelismerő technológiát fejlesztett ki.

A technológia már az OEM partnerek rendelkezésére áll, amelynek révén az iGO primo legújabb funkciója felismeri az egy összefüggő mondatban elhangzott címeket, ezáltal fokozott találati arányt biztosít.

Az NNG Kft. navigációs szoftverfejlesztő vállalat bemutatta az iGO primo szoftverbe épített, egylépéses hangalapú úticél-meghatározás funkciót. A hang- és nyelvi megoldásokat szolgáltató Nuance beszédmotorján alapuló, új úticél-meghatározó rendszer tovább bővíti a szoftver hangfelismerő képességeit. Nagy előrelépést jelent a hangirányítás alkalmazásában. Ez az első off-board megoldás, amely az iGO primo menükezeléséhez kapcsolt hangalapú utasításokkal teszi lehetővé a navigációs készülékek könnyed irányítását.

Az egylépéses úticél-meghatározás a lassabb és tagoltabb összetett úticél-meghatározás továbbfejlesztett változata. Korábban a felhasználóknak követniük kellett a navigációs készülékük instrukcióit, külön-külön megadva a város és az utca nevét, valamint a házszámot.
Mindezt kénytelenek voltak hosszú szünetekkel tagolni, amíg a szoftver felismerte és feldolgozta a bemondott adatokat. Ezzel ellentétben az új funkció felismeri az egy összefüggő mondatban elhangzott címeket, amivel még egyszerűbb használatot és nagyobb címfelismerési arányt biztosít.

Az onboard beszédfelismerő technológián alapuló funkció egyaránt alkalmazható adatkapcsolatot használó és azzal nem rendelkező navigációs megoldásoknál. Az iGO primo a Nuance beszédszintetizátorra épülő text-to-speech (TTS) technológiája révén természetes és kellemes hangon olvassa fel az útvonaltervet, az utcaneveket is beleértve.

A szoftver támogatja a Nuance nyelvi portfólióját is: 20-nál több európai, ázsiai és amerikai nyelven képes a beszédfelismerésre, míg a TTS funkció több mint 30 nyelven áll rendelkezésre.

„A hangalapú úticél-meghatározásnak gyorsnak és intuitívnak kell lennie, nem pedig szópárbajnak. Folyamatosan azon dolgozunk, hogy olyan szoftvert készítsünk, amilyet a GPS-tulajdonosok valóban használni szeretnének.” – mondta David Wiernik, az NNG Kft. elnöke.

„Célunk többek között az, hogy az emberek könnyűszerrel vezérelhessék eszközeiket. Fejlett hangfelismerő technológiánknak köszönhetően partnereink, mint például az NNG felhasználói a legtermészetesebb módon, hangvezérléssel kommunikálhatnak navigációs eszközeikkel, ezáltal nagyobb szabadságot élvezhetnek, és jobban tudnak a vezetésre összpontosítani” – mondta Arnd Weil, a Nuance Automotive BU ügyvezetője és alelnöke.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .