AppleBlogzineHazai pályaMobiltech

25 milliárd felett az App Store letöltések

Március elejéig több mint 25 milliárd alkalmazást töltöttek le az App Store kínálatából az iPhone, iPad és iPod touch készülékek tulajdonosai, akik száma világszerte már a 315 milliót is meghaladja.

A 25 milliárdos határt Chunli Fu, a kínai Qingdao város lakója lépte át a Where’s My Water? Free nevű alkalmazás letöltésével. Az App Store „Visszaszámlálás a 25 milliárd alkalmazáshoz” nyereményakciójának nyerteseként Chunli Fu „szerény” tízezer dollár értékű iTunes-ajándékutalványt kap.

„Szeretnénk megköszönni vásárlóinknak és fejlesztőinknek, hogy hozzájárultak a történelmi mérföldkőnek számító 25 milliárdos letöltésszám eléréséhez” – mondta Eddy Cue, az Apple internetes szoftverekkel és szolgáltatásokkal foglalkozó üzletágért felelős alelnöke.

Csillagászati magasságokban a letöltések száma és a cég értéke is!

„Alig négy évvel ezelőtt, amikor megnyitottuk az App Store áruházat, még mi sem hittük volna, hogy a mobil alkalmazások ekkora népszerűségre tesznek szert, és azt sem, hogy a fejlesztőközösség az iOS-alkalmazások ilyen hihetetlenül színes palettáját hozza majd létre.” – tette hozzá.

Az App Store áruház nem kevesebb, mint 550 ezer alkalmazást kínál iPhone, iPad és iPod touch készülékre a világ 123 országában. A választékban több mint 170 ezer kifejezetten iPad készülékre írt program is található.

Az áruház 21 kategóriája között megtalálható például az Újságos, valamint a játékok, az üzleti alkalmazások, a hírek, a sport, az egészség és az utazás is. Az App Store a mai napig több mint 4 milliárd dollárt fizetett ki az alkalmazásfejlesztőknek.

Megosztás