BlogzineHazai pályaKutatás

Ahol tovább jár az uniós pénz

A Talentis Business Parkba költözött az a magyar, fiatal kutatókból álló társaság, a Leonar3Do, akik a MADARAT, a világ első 3DVR (háromdimenziós virtuális valóság) desktop termékét kifejlesztették.  Immár Rátai Dani is ingázhat. :)

A Leonar3Do lényege, hogy a közönséges számítógépek kétdimenziós munkakörnyezetét 3D konfigurációvá egészíti ki, amellyel virtuális teret lehet létrehozni és benépesíteni a monitorunk előtti térben. 3 dimenziós tárgyakat vagy formákat kreálhatunk és jeleníthetünk meg képzeletünk szerint, sőt, játszhatunk vagy éppen elemezhetünk is a virtuális térben.

A Talentis Business Park az M1 autópálya mentén, Budapest belvárosától 15 percre, Herceghalmon épült fel. Magyarország első igazi elővárosi irodaparkja, amely kitűnően megközelíthető autóval, elővárosi vonattal és távolsági busszal egyaránt.

A Talentis csoport küldetésének tekinti, hogy a kutatás-fejlesztés elinduljon a Talentis régióban, a Zsámbéki-medencében, amely ezzel az ország szellemi, tudásbázisává válhasson a jövőben.

A built-to-suit irodák, laborok, műhelyek a leendő bérlők speciális igényeit (egybérlős regionális cégközpontok, sokbérlős többfunkciós terek, és hasonlók)  hivatottak kielégíteni.

A létesítmények a magas szintű technikai infrastruktúrával rendelkeznek, sőt a nm ár is baráti: a helyet 5 eurótól mérik.

A MADÁR is beköltözött

***

Az igazi trúváj a dologban, hogy a Talentis Budapest központjához közel, de már a Közép-Dunántúl régióban kínál irodát, telephelyet, cégközpont szolgáltatást.

Itt még 2013 után is elérhetőek lesznek az EU-s források.

Megosztás