BlogzineHazai pálya

A Prezi újdonságai

A Prezi hivatalosan is bejelentette, hogy felhasználóinak száma átlépte a 10 milliót. A hagyományos diavetítés helyett egyetlen zoomolható felületet kínáló prezentációs szoftver a bejelentés időpontjára időzítve PowerPoint Import eszközzel egészül ki, lehetővé téve PowerPoint fájlok bemutatását a Prezi vizuális környezetében. 

(Tudósításunnk az ünnepi eseményről ITT olvasható.)

A Prezi felhasználóinak száma rekord gyorsasággal növekszik: havonta 1 millióval többen választják a hagyományos diavetítés helyett az egyetlen, zoomolható felületet kínáló prezentációs szoftvert. A nonlineáris, kreatív gondolkodás és a lineáris történetmesélés egyedi ötvözete már 10 millió felhasználó számára jelent alternatívát. A bejelentéssel egy időben megjelenő PowerPoint Import eszköz segítségével most még egyszerűbb lenyűgöző és hatékony Prezi prezentációkat készíteni. Az új eszköz lehetővé teszi PowerPoint diák átemelését a Prezi vizuális környezetébe.

„A Prezi változást inspirál az iskolákban, a színpadokon és a tárgyalótermekben egyaránt” – mondta el Árvai Péter, a cég vezérigazgatója. „Minden másodpercben készül egy prezi valahol a világban. Az új PowerPoint Import eszköz pedig lehetővé teszi, hogy a közösségi, interaktív történetmesélés vizuális evolúciója mindenki számára elérhető legyen. Ideje elfelejteni a diákat.”

Az új PowerPoint Import eszköz segítségével gyorsan és egyszerűen emelhetünk át PowerPoint diákat egy prezi prezentáció bármely részébe, de akár teljes PPT, illetve PPTX fájlokat is importálhatunk a Prezi online vagy letölthető, asztali verziójába. A Prezi iPad verziójával, a Prezi Viewerrel pedig ezeket a prezentációkat bárhol könnyen bemutathatjuk, vagy finomíthatunk a számítógépen készített prezentációkon. http://youtu.be/M3MZebWjXQc

Az építész és vizuális művész Somlai-Fischer Szabolcs által kitalált Prezi új életet lehel a prezentációkba. A Prezi hatalmas virtuális vászna, amelyen az előadó az egyedi zoomolási lehetőségeknek köszönhetően szabadon mozoghat a tágabb keretek és az apró részletkérdések között, korlátlan lehetőségeket nyit az ötletek és adatok hatékony térbeli ábrázolásában. A Prezit a világ kiemelkedő gondolkodói, tanárai, diákjai és vállalkozásai használják arra, hogy másokat inspiráljanak: oktassanak, tanuljanak és fontos történeteket mondjanak el.

„A Prezi segít újraértelmezni a prezentációkészítés művészetét. Viszlát, egydimenziós gondolkodás! Eljött a kollaboráció, a könnyedség és a vizuális meglepetések ideje” – mondta el a bejelentés kapcsán Chris Anderson, a TED Konferencia alapító-kurátora. A San Francisco-i és budapesti bázisú cég az alapítása után eltelt első éve óta pozitív cash flow-val működik. A Prezi 2011 decemberében sikeresen zárta az Accel Partners által vezetett, Series B típusú finanszírozási fordulót, és azon kevés vállalkozások egyike, amelybe befektetőként beszállt a nagy nevű TED konferenciák tulajdonosa, a The Sapling Foundation is. A Prezi most a termék tökéletesítésén és a kommunikáció világának újrarajzolásán dolgozik. A fenti bejelentésekkel egy időben a Prezi nagyszabású rendezvényt tartott Budapesten, a VAM Design Centerben, ahol Magyarország legsikeresebb vállalkozásai és befektetői találkoztak a meghívottakkal. A közel 500 fő részvételével zajló rendezvény, amelyet D. Tóth Krisztina moderált, különleges alkalmat teremtett arra, hogy világszinten is kiemelkedő sikert elérő magyar technológiai cégek és az ezeket pénzügyileg támogató, globális szinten aktív kockázati tőketársaságok képviselői megoszthassák tapasztalataikat olyan fiatal magyar szakemberekkel, akik technológiai fejlesztésekben érdekeltek, esetleg tervezik is vállalkozások elindítását. A már bizonyítottan sikeres startup cégeket a LogMeIn, az Ustream és a Prezi képviselte. A LogMeIn világszerte IT-eszközök milliói számára teszi lehetővé a távoli elérést, támogatást és felügyeletet – a cég sikertörténetét Anka Márton alapító és technológiai igazgató mutatta be. Az Ustream élő videó-közvetítések elérését teszi lehetővé: a világsikerről Fehér Gyula alapító és technológiai igazgató beszélt, míg a Prezi vezetősége, Árvai Péter vezérigazgató, Somlai-Fischer Szabolcs design igazgató, valamint Halácsy Péter termékigazgató a Prezi felíveléséről tartott előadást.

Azt, hogy a rendkívüli magyar ötletekből a kor követelményeinek megfelelő üzleti modelleken keresztül életképes, világszerte jegyzett jövedelmező vállalkozások lettek, professzionális kockázati tőketársaságok belépése és folyamatos, aktív közreműködése tette lehetővé. Két, a technológiai társaságok finanszírozásában világszinten is jelentős társaság vezető partnerei vettek részt a Prezi rendezvényén: az ACCEL Partners részéről Andrew Braccia partner, a Sunstone Capital részéről pedig Christian Jepsen partner. A story telling jellegű konferencián a résztvevők a leghitelesebb forrásból kaptak információt arról, hogy miként illeszthetők be a forradalmi technológiai ötletek az üzleti finanszírozás világába. A Preziről
A Prezi olyan prezentációs szoftver, mely a hagyományos diavetítés helyett egyetlen virtuálisan bejárható és zoomolható felületet kínál. A Prezi célja a gondolatok megosztásának meggyőzőbbé és szórakoztatóbbá tétele. A Prezi zoomolható virtuális környezete segíti a felhasználókat és a közönséget a “vásznon” elhelyezett tartalmak felfedezésében és az egyes gondolatok közötti kapcsolatok megértésében. Az eredmény: vizuálisan megragadó prezentációk, melyek hatékonyan keltik fel a közönség érdeklődését és a felfedezés élményét nyújtják. A céget Somlai-Fischer Szabolcs, Halácsy Péter, és Árvai Péter alapították 2009-ben Budapesten. A Prezi szoftver portfólió az alapértelmezett web alapú (cloud-based) szolgáltatásból, a valós idejű kollaborációt lehetővé tevő Prezi Meeting-ből, letölthető, asztali verzióból a Prezi Desktop-ból, és az iPad-re optimalizált Prezi Viewer-ből áll. A Prezivel kapcsolatban további információkat talál a http://www.prezi.com címen. A Prezi által kínált munkalehetőségekről a http://jobs.prezi.com/ címen tájékozódhat. A bejelentéssel egy időben elindul az “ It’s time to Think Outside the Slide” elnevezésű kampány is, amelyről bővebb információk a következő oldalon érhetőek el: Prezi.com/10-million.

Megosztás