Blogzine

Közel két tucat startup a kibertérben

Összesen 23 magyar IT projekt mutatkozhat be az október 4-ei Kibertér Konferencián. A Külügyminisztérium felkérésére a Mobilitás és Multimédia Klaszter által megrendezett kiállításon számos, a siker küszöbén lévő megoldás is helyet kapott.

 

Kiválasztották a Mobilitás és Multimédia Klaszter (MMK) és a Külügyminisztérium által közösen meghirdetett „Keressük Magyarország kiber-innovátorait” pályázat győzteseit. Az üzleti angyalokból, a Prezi.com, a Nemzeti Innovációs Hivatal, a PortfoLion Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt., a BME, valamint a Külügyminisztérium szakembereiből álló zsűri végül 23 projektnek adta meg azt a lehetőséget, hogy az októberi Kibertér Konferencián bemutatkozhasson a hazai és nemzetközi közönség előtt.

 

A kiállítók listája a pályázat témájának megfelelően nagyon sokszínű. Ott lesz többek között az oktatási szférában már nemzetközi szinten, többek között az Intel részéről is komoly érdeklődést kiváltó 2011-es TechShow nagydíjas, a Webcam Laboratory, valamint a nemzetközi piacokon már szintén bizonyított, a személyre szabott digitális tartalmak kiválasztását segítő Gravity Personalization. Ugyancsak megismerkedhet a közönség az idei fesztiválszezon egyik digitalis kedvencével, a social jukeboxként működő Mixgar-ral, a tudományos szférában hiánypótló megoldást jelentő, a molekulák beszerzését segítő platformmal, az Mcule-lal.

 

A kiállítás részeként a jelentkezők egy nagyon rövid, pár perces prezentáció keretében ismertetik az általuk bemutatott prototípus működési mechanizmusát, valamint az abban rejlő tudományos és üzleti lehetőségeket. “Az eseményen megjelenő üzleti szemlélet nem véletlen: határozott célunk, hogy a magyar startup ökoszisztémának egy olyan közeget biztosítsunk, amelyben egymásra találhatnak a hazai és nemzetközi befektetők, valamint a fejlesztőcsapatok. Erre biztosít remek lehetőséget a Kibertér Konferencián megrendezendő innovációs kiállítás. Magyarországon rendkívül magas színvonalú az informatikai képzés, és bár számos, nemzetközi sikertörténetről tudunk, még mindig van kiaknázatlan potenciál a szektorban” – mondta el Sztáray Péter, miniszteri biztos, a Külügyminisztérium biztonságpolitikai ügyekért felelős helyettes államtitkára.

 

A 2012 október 4-én és 5-én megrendezendő Kibertér Konferencia (lásd eseménynaptárunkat is) az év egyik legkiemeltebb szakmai és diplomáciai eseménye, amelyen mintegy 600 nemzetközi kormányzati, vállalati, tudományos és civil szervezet képviselője vesz részt. A rendezvény házigazdája Martonyi János külügyminiszter, a megnyitót Orbán Viktor miniszterelnök tartja.

A konferencia keretében megrendezendő innovációs kiállítás kiállítói listája itt tekinthető meg.

 

Megosztás

3 thoughts on “Közel két tucat startup a kibertérben

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük