Újra hazánk adhat otthont a Singularity University közép-kelet európai versenyének

A verseny legjobbjai között idén két 25.000 dollár értékű ösztöndíjat osztanak ki a NASA Kutatóbázisára, a Szilícium Völgybe
A Singularity University újra Magyarországra hozza közép-kelet európai régiós innovációs versenyét. A verseny egyik különlegessége, hogy idén a régión kívül Törökországból is várnak pályázatokat. Érdemes pályázni, ugyanis ezen a versenyen két 25.000 dollár értékű, a NASA Kutatóbázisán lévő egyetem nyári programjára szóló ösztöndíjat nyernek el a legjobb innovátorok. A pályázatoknak a tavalyi versenyhez hasonló kiírásnak kell megfelelniük: legalább 1 millió, a régióban élő ember életén, élet minőségén kell javítaniuk bármilyen exponenciálisan fejlődő technológia alkalmazásával.

A Singularity University (SU) Global Impact nevű innovációs versenyeinek a célja olyan projektek feltérképezése, amelyek sok ember életét képesek pozitívan befolyásolni. Az egyetem másodjára rendezi meg Budapesten régiós versenyét. Az első versenyre több, mint 50 pályázat érkezett, azonban a 2013-as versenyre a szervezők 200 fölötti pályázat beérkezését várják a régió országaiból (Ausztra, Bulgária, Horvátország, Csehország, Magyarország, Románia, Lengyelország, Szlovákia, Szlovénia, Ukrajna), valamint Törökországból. A verseny két legjobbja 2013 nyarán részt vehet a Szilícium Völgyben lévő Singularity University nyári programján. A díj a program minden költségét fedezi, az utazást, programokat, szállást és étkezést is beleértve.

a tavalyi döntősök

A Singularity University közép-kelet európai régiós versenyének elindítója és fő szervezője Szabó Csaba azt reméli, hogy kezdeményezésével Magyarország a régió innovációs központjává nőheti ki magát: “Nagyon örülök, hogy a 2012 májusában megrendezett első SU versenynek már követői is vannak: idén találkoztam már a miénkhez hasonló, az emberek életminőségének javítását célzó versennyel. Remélem az ilyen versenyek hozzájárulnak az innováció szerepének erősödéséhez a közép-kelet európai régióban.”- mondta Szabó.

A 2013-as Singularity University közép-kelet európai Global Impact versenyére 2012. december 1-től várják a szervezők a pályázatokat a http://www.sucee.eu/competition/apply weboldalon. A beérkező projekteket két fordulóban értékeli majd a nemzetközi zsűri. A két fordulót külön-külön bírálják el és választják ki a legjobb pályázatokat, amelyek lehetőséget kapnak az ötleteik implementálásának előkészítésére, illetve implementálására. A döntőbe jutásban már az implementálási szempontok is szerepet játszanak, tehát akik nem hagyják az utolsó pillanatra a jelentkezést, több időt nyernek arra, hogy projektjük megvalósításán dolgozzanak. A legjobb projekteket a 2013 áprilisában, Budapesten megrendezett döntőben mutathatják be a pályázók Salim Ismail, a Yahoo ex-vezérigazgató helyettese és a régió legnagyobb multinacionális cégeinek vezérigazgatói előtt.
A Singularity University-ről:
A létesítmény a Szilícium-Völgy „think-tank” nagyágyúinak közreműködésével létrehozott, a NASA kutatóbázisán lévő egyetem. A világ minden részéből érkeznek ide vállalatvezetők, kormánytagok, kutatók és tudósok, hogy megismerkedjenek a legújabb technológiai trendekkel, amelybe az űrtechnológiától kezdve, a 3D nyomtatókon keresztül az alternatív közlekedési eszközökig (pl.Tesla autó) szinte bármi belefér. Az egyetem szigorú felvételi feltételeit teljesítő jelöltek nem csupán egy igen intenzív képzést kapnak, hanem megismerkedhetnek a Szilícium-völgy most induló garázs- vállalkozásaival (start-upjaival), és betekintést nyerhetnek a legnagyobb cégek és szervezetek – NASA, Facebook, Google – működésébe. Arra is esély nyílik, hogy a kurzus végére létrejövő vállalkozásokat ezen cégek vezetői mentorálják, hiszen a résztvevők bizonyos esetekben befektetői tőkét kapnak ahhoz, hogy megfelelő ötlet és rátermettség megléte esetén beindítsák saját vállalkozásukat.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .