BlogzineKülföld

Online költési rekordok

Idén november 23-ra esett a Black Friday, a tradicionálisan legnagyobb kiskereskedelmi forgalmat bonyolító nap az Egyesült Államokban.

Az idei Fekete Pénteken az amerikaiak több mint 1 milliárd dollárt költöttek online piactereken és webhsopokban, ezzel minden idők legnagyobb napi forgalmát generálták a PayPal rendszerén keresztül. A világ vezető online pénzügyi szolgáltatója a tavalyi Black Friday-hez viszonyítva 173%-os növekedést regisztált a mobiltelefonos fizetések terén.

Úgy tűnik minden évben egyre több és több fogyasztó választja a mobiltelefonos fizetést a kígyózó sorok és a parkolóhelyekért folytatott csaták helyett, ami kimutatható az online vásárlások folyamatos, dinamikus növekedésében. 2011-hez viszonyítva a PayPal 173%-al több mobileszközön történő fizetést regisztrált az idei Black Friday alkalmával, és a vásárlók 193%-al több pénzt költöttek ilyen módon. Idén összesen 57,3 millió amerikai látogatott el online kereskedelmi oldalakra a Black Friday napján, ami 18%-al több, mint tavaly.

Alább néhány statisztika:

További infó: https://www.paypal-media.com/assets/pdf/fact_sheet/pp_mobile_fast_facts_00912.v2.pdf

Megosztás