Blogzine

Akvirált a Morando telefonos cége

A Netfone akvizícióval kezdte terjeszkedését a telekom-piacon. A szolgáltató a Hucom CPS üzletágának megvásárlásával 3 ezer új üzleti ügyfelet szerzett.

A Morando Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. tavalyi 1,5 millió eurós tőkebefektetésének egyik célkitűzése a Netfone Telecom Kft. működésének diverzifikálása, illetve az egyéni és üzleti ügyfelek körének további dinamikus bővítése volt.

Ebbe a stratégiába kiválóan illeszkedik a Hucom Telekom Kft. CPS divíziójának megvásárlása, melynek nyomán több mint háromezerrel bővült a Netfone Retail üzletág vezetékes telefonszolgáltatást igénybe vevő üzleti és intézményi ügyfeleinek köre. A tranzakció az első lépést jelenti a Netfone 2013-ban komoly piaci térnyerést megcélzó stratégiájában.

netfone-scr

 

A CPS (szolgáltató-előválasztás) üzletággal tovább bővül a Netfone portfoliója, amely az alternatív távközlési piacon egyedülálló módon mind vezetékes telefon és vezetékes internet, mind mobilinternet és közvetített mobiltelefon szolgáltatások nyújtására, mind pedig egyedi távközlési és IT megoldások fejlesztésére és üzemeltetésére is kiterjed.

 

A tranzakciós tanácsadást és az átvilágítást a korábbi jó partneri együttműködés folytatásaként ezúttal is a BDO Magyarország végezte. „A Morando által 2012-ben végrehajtott tőkeemelés biztos alapot szolgáltat a Netfone dinamikus növekedéséhez. A tőkebefektetéssel kapcsolatos elvárások biztos teljesíthetősége érdekében a tranzakciós döntés előtt mind a pénzügyi átvilágításban, mind a jövőbeli elképzeléseket tartalmazó üzleti terv kidolgozásában fontos szerepet vállaltunk” – mondta a Huth Gabriella, a BDO Pénzügyi Tanácsadás üzletágának partnere.

 

A Netfone új tulajdonosi köre a kis- és nagykereskedelmi szolgáltatásokat egyaránt érintő dinamikus piaci terjeszkedést egyrészt organikus növekedés révén, az értékesítési csapat bővítésével és hatékonyságának növelésével, másrészt akvizícióval, a telekommunikációs piac konszolidációjában történő aktív részvétellel kívánja elérni.

 

Wilhelm Zsolt, a Netfone ügyvezetője elmondta: „Miközben kiemelten fontosnak tartjuk új ügyfelek megszerzését, ezzel párhuzamosan arra is törekszünk, hogy meglévő és leendő ügyfélbázisunkat a telekommunikációs szolgáltatások minél szélesebb körével tudjuk kiszolgálni.”

 

„A Netfone idei meghatározó projektje az akvizíciókon túl a virtuális mobilszolgáltatás (MVNO) bevezetése lesz – emlékeztetett Svébis Máté a Morando Zrt. portfolióigazgatója – Ez a nagykereskedelmi partnerszolgáltatók számára azt a képességet adja meg, amelyet a vezetékes telefonszolgáltatások piacán a Netfone segítségével már sikerre vittek: mobilszolgáltatás nyújtását saját név alatt. A Morando és a Netfone a következő hónapokban olyan stratégiai megállapodások megkötésére készül, melynek eredményeként a Netfone nem csak a telekommunikációs, hanem az IT szegmensben is meghatározó szolgáltatóvá válhat.”

 

 

 

Háttér-információ

 

A Morando és Netfone közösen kialakított stratégiája a következő négy pilléren áll.

  1. A Netfone továbbépíti a kábeltévé szegmensben jelenleg is piacvezető pozícióját a nagykereskedelemi hangszolgáltatás területén
  2. A Morando és a Netfone közösen vesz részt a telekommunikációs piac felgyorsult konszolidációs folyamataiban. A tranzakciók lebonyolításában a BDO pénzügyi tanácsadási csapata továbbra is stratégiai partnere a konszolidáló társaságoknak.
  3. A Netfone Kft a tőkeemelésnek köszönhetően új, jelentősen kibővített célkitűzésekkel kívánja elindítani MVNO/MVNE üzletágát. A társaság korábbi tevékenységének köszönhetően elsőként kötött MVNO szerződést a Vodafone-nal mobil internet szolgáltatásra. A mobiltelefon-szolgáltatás bevezetésével a Netfone a vezetékes telefonszolgáltatás területén sikerre vitt nagykereskedelmi modellt kívánja megvalósítani a kábeltelevíziós piaci szegmensben is.
  4. A Netfone az üzleti szegmensben szintén kiemelkedően innovatív szolgáltatásokkal és megoldásokkal rendelkezik mind a vezetékes telefon, internet, mind a mobil távközlés illetve az IT megoldások területén, ahol szintén az aktív piaci terjeszkedés a kitűzött cél.

 

A tranzakció keretében végrehajtott tőkeemelés biztos alapot szolgáltat a Netfone Kft dinamikus növekedéséhez.

 

Netfone Távközlési Szolgáltató Kft.

A Netfone Kft. egy innovatív telekommunikációs társaság, amely azzal a céllal alakult 2007-ben, hogy üzleti ügyfelei és telekommunikációs szolgáltatásokat nyújtó nagykereskedelmi partnerei számára kiemelkedően magas távközlési szolgáltatásokat biztosítson.

 

A társaság kábeltévé-társaságok részére többek között ADSL, NDSL, mail és hosting szolgáltatásokat, míg vállalati ügyfelei számára ADSL, NDSL, bérelt vonali, IP telefon alközponti, VOIP és CPS szolgáltatásokat kínál. Kábeltelevíziós ügyfelei a fentieken felül a Netfone saját infrastruktúráján üzemeltetett hangszolgáltatása segítségével olyan nagykereskedelmi megoldást kapnak, melynek segítségével meglévő és új ügyfeleik számára saját nevükben kínálhatnak teljes értékű vezetékes telefonszolgáltatást. Ezen felül a Netfone saját fejlesztésű MVNO szolgáltatása segítségével képessé válnak mobilinternet-szolgáltatás nyújtására is. Szintén e szegmenst szolgálja ki az a speciális CRM rendszer, mely több műszaki vezérlő és provisioning rendszert is integrál, igen fejlett pénzügyi modullal rendelkezik, és képes sales kampányok kezelésére is.

 

Morando Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt.

A Morando Kockázati Tőkealap-kezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság 2008. június 2-án jött létre az Új Magyarország Kockázati Tőkeprogramok részvételével, közös alapként. Az alapkezelő által kezelt alap jegyzett tőkéje 6,5 milliárd forint ( mintegy 24 millió euró), melyet a tulajdonosok a befektetési időszak első négy évében, a megvalósuló befektetések forrásigényének függvényében bocsátanak rendelkezésre. Az alap futamideje tíz év. Az egyes befektetések időtartama 3-7 év között alakul.

Megosztás

One thought on “Akvirált a Morando telefonos cége

Comments are closed.