BlogzineHazai pálya

Konferenciát hoz a Prezi, a LogMeIn és a Ustream

Az MLOC.JS nemzetközi JavaScript konferencia február 14. és 16. között lesz  Budapesten. A szervezők (Prezi, LogMeIn és Ustream) közös célja , egy nemzetközi szinten is kivételes, színvonalas esemény Pestre hívása.  

A résztvevők olyan vezető cégek képviselőitől hallhatnak majd előadásokat, mint Mozilla, Facebook, Google vagy  Paypal, akik bemutatják, hogyan használhatjuk a JavaScript-et nagy alkalmazások fejlesztésére.

Mára a JavaScript túlnőtt a korábbi, “kéne-egy-kis-animáció-a-weboldalamra” szerepén, de a nagy -akár millió kódsornyi – alkalmazások fejlesztésére ma még mindig nem ideális. A konferencia nevét adó mozaikszó, az MLOC, azaz “Million Lines Of Code” is erre a kihívásra utal.

5073e364c4aa2f1c522d144a

 

A skálázás problémájának megoldásához adnak segítséget a workshopok és előadások, amelyeknek célja, hogy a gyakorlott fejlesztők leküzdjék a nagy és összetett JavaScript alkalmazások fejlesztésében, és működtetésében rejlő kihívásokat.

Az MLOC.JS nemzetközi konferencia 2013 február 14. és 16. között kerül megrendezésre Budapesten, három sikeres magyar startup (Prezi, LogMeIn és Ustream) szervezésében. Az esemény során a résztvevő gyakorlott fejlesztőket workshopok és előadások segítik majd abban, hogy leküzdjék a nagy és összetett JavaScript alkalmazások fejlesztésében és működtetésében rejlő kihívásokat.

A program fókusza főként JavaScript generálása más nyelvekből; a JavaScript-et futtató környezetként felhasználó multiplatform fejlesztés; a biztonságosabb, gyorsabb, produktívabb fejlesztés programozási mintái; valamint a JavaScript eszközök.
Az esemény célja, hogy összehozza a JavaScript területének véleményvezéreit és döntéshozóit, így a szélesebb közönség is megismerheti a legújabb megoldásokat, és bepillantást nyerjen a jövőbe.

Ennek érdekében 15 vezető JavaScript fejlesztő vesz részt előadóként az MLOC.JS Konferencián, többek között Alon Zakai (Mozilla), Douglas Crockford (PayPal) és Michael Bolin (Facebook).

A teljes előadó listát a honlapon találja: http://www.mloc-js.com/.

 

mloc1

Megosztás