BlogzineHazai pályaMobiltech

(Exkluzív) Day One: megvan a második is

A Day One második befektetése a valóságot hekkeli. A Quargo látványos QR kódos app 10 milliót kapott a kezdeti költségekre és további 40 milliót ígért be a Day One Capital.

A Day One Capital jelenti:

„Nagyon örülünk, hogy bejelenthetjük portfóliónk második csapatát a Quargot, akik a hétköznapok valóságát megelégelve elhatározták, hogy bárki okostelefonjából varázsceruzát készítenek! A már korábban létrejött befektetéssel a hátuk mögött, a csapat a napokban jelentette meg Quargo nevű iPhone és iPad alkalmazását, amellyel bárki kihelyezheti kedvenc képeit a valóságba, egy mobilkód mögé, amin keresztül csak a beavatottaknak tárul fel a rejtett üzenet.”

quargo_1

 

***

A készítők azt remélik, hogy ezentúl nem maradnak csupasz iskolai öltözőszekrények, a városi parkokat virtuális mókusok lepik majd el és az üzletemberek névjegykártyáin a telefonszámok mellett mosolygó arcok is feltűnnek majd, a már egyre megszokottabb QR kódok mögött.

A Day One 10 millió forint tőkével indította útjára a céget és további 40 millió forintra szóló kizárólagos finanszírozási opcióval rendelkezik. A vállalatot Csillag Tamás, a hazai reklámiparban veteránnak számító kreatív igazgató és Dudás László értékesítési vezető mellett egy tapasztalt fejlesztőcsapat támogatja.

 

A vállalatot Csillag Tamás, a hazai reklámiparban veteránnak számító kreatív igazgató és Dudás László értékesítési vezető mellett egy tapasztalt fejlesztőcsapat is támogatja.

Megosztás