Blogzine

Itt a 41 megapixeles Win-telefon

A Nokia 41 (!) megapixeles képérzékelőjű mobiltelefont mutatott be, Lumia 1020 néven. Ez az extra kamera, pontosabban elődje, eddig csak a ritka és drága PureView 808-ban volt benne, de az még nem Windows Phone 8-at futtatott. Az új cucc az USA-ban kezd 26-án, de csak ősszel ér Európába.

A gyártó szerint: „a piacon jelenleg fellelhető okostelefonoktól eltérően a Nokia Lumia 1020 készülék újraalkotja a zoom fogalmát, mely segítségével a felhasználók szabad szemmel nem látható, apró részleteket fedezhetnek fel a képen. A Nokia innovatív PureView technológiájának és az optikai képstabilizátornak köszönhetően a készülék egy digitális kamerától elvárható élességű fotó előállítására képes.”

Az egyedülálló képminőséget a vezető hardver technológia és az új Nokia Pro Camera alkalmazás biztosítja, így a felhasználók egyszerűen készíthetnek professzionális minőségű képeket. A zoom képességeinek köszönhetően a fotózás előtt és után egyaránt lehetőség nyílik egy-egy kép mögött rejlő személyes történet felfedezésére. A Nokia Pro Camera felhasználói felülete megmutatja, hogy a beállítások hogyan hatnak a képre vagy videóra, így segítségével egyszerűvé válik a fényképezés, szerkesztés és megosztás.

A Dual Capture nevű új funkció használatával a Nokia Lumia 1020 készülék egyidejűleg egy magas felbontású, szerkesztésre kiválóan alkalmas, 38 megapixeles, illetve egy 5 megapixeles képet készít, amely könnyen megosztható a közösségi oldalakon.

nokia lumia 1020

A Nokia Lumia 1020 okostelefon 41 megapixeles érzékelője hat lencsés Carl Zeiss optikával, valamint optikai képstabilizátorral rendelkezik, így még alacsony fényviszonyok mellett is kristálytiszta képek készíthetők. A készülék alkalmas elmosódásmentes videó és sztereó minőségű hang felvételére még a leghangosabb koncerteken is, köszönhetően a Nokia Rich Recording alkalmazásnak, amely hatszor hangosabbnak érzékeli a hangnyomásszinteket, mint más okostelefonok mikrofonjai.

Nokia_1020

„A felhasználókat egy olyan különleges utazásra hívjuk, mely az életük fontos pillanatainak megörökítésétől egészen azok megosztásáig tart” – fogalmazott Stephen Elop, a Nokia elnök-vezérigazgatója. „A Nokia Lumia 1020 okostelefon új jelentéssel ruházza fel a képeket, és ezzel tovább erősíti a Nokia képalkotásban betöltött vezető szerepét.”

A Nokia egy új képalkotó szoftverfejlesztő csomagot (SDK) is bejelentett, amely elérhetővé teszi a Nokia Lumia 1020 készülék fontosabb képszerkesztési funkcióit a fejlesztők számára. A developer.nokia.comoldalról már letölthető SDK csomag funkcióit számos fejlesztő, például a Vyclone, Yelp, és a CNN is integrálja szoftvereibe.

A Hipstamatic bemutatta a Nokia Lumia 1020 telefonra fejlesztett Oggl Pro elnevezésű exkluzív alkalmazását, amely a kreatív közösség számára az egyik legmodernebb kameravezérlést kínálja okostelefonokon. A vállalat továbbá bejelentette, hogy a népszerű Path és Flipboard nevű alkalmazások is elérhetők lesznek a Windows Phone-alapú okostelefonokra.

A további professzionális funkciókhoz való hozzáférés, valamint az akkumulátor élettartamának növelése érdekében a Nokia bemutatta a Nokia Camera Grip-et. Ez a kiegészítő általában csak önálló kamerákhoz jár, csak úgy, mint a Nokia Lumia 1020 készülékbe épített Xenon vaku és mechanikus zár. A Nokia Camera Grip fotós állványra is felszerelhető és előreláthatóan még ebben a hónapban kapható lesz. Becsült kiskereskedelmi ára 79 dollár.

A közösségi oldalakon történő gyors tartalommegosztás és a SkyDrive tárhelyen található fájlokhoz való egyszerű hozzáférés lehetősége, vagy akár a kezdőképernyőn megjelenő élő képek beállítása a Windows Phone operációs rendszert tökéletes platformmá teszik a Nokia Lumia 1020 készülék számára.

Hogy a felhasználók jobban megismerhessék, felfedezhessék és megörökíthessék a környezetüket, a HERE térképeken hamarosan elérhetőek lesznek a legújabb LiveSight fejlesztések.

A Nokia Lumia 1020 okostelefonon elérhető a Nokia Music* alkalmazás, amely korlátlan és ingyenes zeneletöltést biztosít reklámok és előfizetési díj nélkül.

A Nokia Lumia 1020 készülék elsőként az AT&T szolgáltatónál lesz kapható az Egyesült Államokban. Az értékesítés várhatóan július 26-án kezdődik. A telefon ára két évre szóló hűségnyilatkozattal 299 dollár lesz.

A Nokia Lumia 1020 okostelefon várhatóan a harmadik negyedévben lesz elérhető Kínában és a főbb európai piacokon. 

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük