A “Magic Mirror” esélyt sem ad a betörőknek

A mozgásérzékelők piacán is van tere az innovációnak

A Siemens Building Technologies divíziója új passzív infravörös mozgásérzékelőket mutatott be a betörés elleni védelemre. A készülékek a szabadalmazott “Magic Mirror”-technikát alkalmazzák. A Siemensnek ez a tükörtechnikája minden eddiginél magasabbra állítja a mércét a detektálás érzékenysége tekintetében, és rendkívül kompakt felépítést tesz lehetővé. A “Magic Mirror”-érzékelők ugyanakkor kevésbé hajlamosak a téves riasztásokra.

A készülék a Siemens ismert feketetükör-technikájának továbbfejlesztése, amely számos tökéletesítést tartalmaz. Az innovatív kettőstükör-felépítés megnöveli a fókusztávolságot, ami homogénebb detektálási érzékenységet eredményez. A külső fényforrások (pl. autófényszórók vagy lámpák) okozta téves riasztások csökkenése az újszerű fehérfény-szűrésnek köszönhető.

A  “Magic Mirror”-modellek jelenleg 12 vagy 18 m hatósugárral kaphatók, és rendkívül lapos házakban vannak elhelyezve. Az illetéktelen behatolók ezért nem tudják, hogy milyen detektorral van dolguk – már ennek is van egy bizonyos elrettentő hatása. Diszkrét megjelenésük révén a detektorok alkalmasak épületbelsőben, akár reprezentatív helyiségekben való telepítésre.

A “Magic Mirror”-modellek falra vagy mennyezetre szerelése – most először – ugyanannak a tartópántnak a segítségével történik. Az integrált „sétálóteszt”- funkció leegyszerűsíti és megkönnyíti az installációt, a rugalmas „vonalvég”- koncepció pedig gyors és hibamentes csatlakoztatást tesz lehetővé a központi egységhez.

Energia-hatékony elektronikájuknak köszönhetően minden “Magic Mirror”-detektor áramfelvétele lényegesen csekélyebb az összehasonlítható modellekénél. A készülékek emellett minden idevágó nemzeti és nemzetközi szabványnak valamint biztonsági engedélyezési követelménynek eleget tesznek.

Innovatív és esztétikus dizájnjuk alapján a Siemens “Magic Mirror”-detektorok még a piacra való bevezetésük előtt megkapták a “red dot award: product design” nevű tekintélyes kitüntetést.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .