Blogzine

Magyar Innovációs Nagydíj Pályázat

A Magyar Innovációs Szövetség és a Magyar Innovációs Alapítvány által, a 2013. évre kiírt Magyar Innovációs Nagydíj Pályázatot november 28-án hirdették meg az elmúlt 21 évben innovációs díjat nyert vállalkozások vezetőiből álló társaság, a Magyar Innovációs Klub ülésén, melynek házigazdája az NNG Kft volt, az Innovációs Nagydíj 2012-es nyerteseként.

Az NNG az elmúlt tíz évben négyfős garázscégből mára a világ legnagyobb autómárkáiba navigációt fejlesztő globális vállalattá nőtte ki magát. „Magyarországon az innovatív, kreatív gondolkodásnak komoly hagyományai vannak, amelyek megfelelő üzleti környezetben itthon és nemzetközileg is sikerre vihetők. Reméljük, hogy az NNG erre üzleti szempontból inspiratív példa lehet.˝ – mondta Balogh Péter, vezérigazgató a klubülésen.

 

A Magyar Innovációs Nagydíj Pályázaton azok a Magyarországon bejegyzett vállalkozások vehetnek részt, amelyek a 2013. évben kiemelkedő műszaki, technológiai, gazdasági innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot realizáltak. A Magyar Innovációs Nagydíjat az a vállalkozás nyeri el, amelyik a 2013. évben a legkiemelkedőbb innovációs teljesítményt érte el.

 

A klubülés megnyitó előadásában Cséfalvay Zoltán, az NGM államtitkára méltatta az Innovációs Nagydíj pályázat jelentőségét, és többek között kiemelte, hogy az innovatív vállalatok az innovációs teljesítményüknek köszönhetően veszteség nélkül vészelték át a válságot.

 

Pakucs János, a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke elmondta, hogy az év legjelentősebb innovációját elismerő 2013. évi Innovációs Nagydíj mellett a kiemelkedő innovációs teljesítményeket további öt kategóriában is díjazzák: Ipari-, Agrár-, Környezetvédelmi-, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala és a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara Innovációs Díjai.

Továbbá kiemelte, hogy a legeredményesebb, 2011 után alapított start-up vállalkozás aMagyar Innovációs Szövetség Start-up Innovációs Díját nyeri el.

A díjazottak egyike megkapja az Iparfejlesztési Közhasznú Nonprofit Kft. Szervezeti  Innovációs Díját is.

 

Az innovációs díjakat ünnepélyes külsőségek közepette, az Országházban, a tárcák képviselői és számos protokoll vendég, ill. a nyomtatott és az elektronikus sajtóképviselőinek jelenlétében, adják át az adományozók 2014 márciusában.

 

Részletek: www.innovacio.hu

Beadási határidő: 2014. február 5., 12 óra

Megosztás