Új rendszer génkiolvasásra

A DNA és az RNA kinyerését szövetmintákból egyre egyszerűbb, és egyre több cég foglalkozik az adatok elemzésével.

A Siemens Tissue Preparation Solution révén molekuláris patológiai laborok most először tudnak értékes nukleinsavakat (DNA vagy RNA molekulákat) kinyerni (extrakció) mind friss fagyasztott (FF, freshly frozen), mind formalinban fixált és parafinba ágyazott (FFPE, formalin-fixed, paraffin-embedded) szövetmintákból. Ezzel a Siemens a jelenleg egyetlen teljesen automatizált megoldást kínálja, amellyel a szokásos szövetminták (amelyeket műtétek vagy in-vitro diagnosztikai és kutatási célokra vesznek ki) molekuláris analízis céljából tovább feldolgozhatók.

Általában a nukleinsavak FF szövetmintákból való kinyeréséhez külön munkamenetek szükségesek, amelyek nem kompatibilisek az FFPE szövetek esetével. A molekuláris patológiai laborok számára a két eljárást összhangba hozása ezért nehéz és személyzetigényes. Emellett eddig csak manuális rendszerek vagy olyan eljárások álltak rendelkezésre, amelyek csak bizonyos folyamat-lépéseket automatizáltak. A Siemens Tissue Preparation Solution a két szövetfajtát immár egyetlen folyamat keretében dolgozza fel. Így a laborok teljes mértékben automatizálhatják és szabványosíthatják extrakciós folyamataikat. Ez lehetővé teszi a termelékenység és hatékonyság növelését, és konzisztens, megbízható teszteredmények elérését.

A magyar Omixon Jeremie kockázati tőkével a kiolvasott információk adatminőségének fejlesztésén dolgozik, hogy valóban elérhető legyen a pontos és megbízható genetikai vizsgálat a jövőben.

One thought on “Új rendszer génkiolvasásra

  • 2014. január 16. csütörtök at 11:07
    Permalink

    DNS, RNS

    Reply

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .