Igen, jól értettük: Korányi László marad NIH elnökhelyettes

Pénteken az NGM sajtóközleménye tudatta, hogy Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Spaller Endrét nevezi ki a Nemzeti Innovációs Hivatal elnökévé február 1-jei hatállyal. A NIH közölte: Korányi László elnökhelyettes marad és viszi tovább a startup ügyeket.
 
A NIH SzMSz-e szerint a Hivatalt egy elnök és két elnökhelyettes vezeti. 2012 decembere óta az elnöki pozíció betöltetlen, Korányi László kül- és belkapcsolati elnökhelyettes korábbi feladatai mellett, mint megbízott látta el teljes körűen az elnöki feladatokat. Az elnökhelyettesek – akiket szintén a nemzetgazdasági miniszter nevezett ki – változatlanul folytatják eddigi területeiken a munkát a Kormány által 2013 júniusában elfogadott „Befektetés a jövőbe” című KFI stratégia által megszabott irányok szerint. A NIH 2014-es kiemelt feladatai között szerepel a startup ökoszisztéma építésében elkezdett inkubátor program folytatása, a Runway Budapest dokumentumban megfogalmazott további tervek megvalósítása, valamint a Horizont2020 és a GINOP programok minél sikeresebb hazai elindításának támogatása. Mindezek – az eddigiekhez hasonlóan – az NGM Parlamenti és Gazdaságstratégiai Államtitkárságával szoros együttműködésben fognak folyni.
 
 
Budapest, 2014.01.27.
                                                                                                                                                                     Nemzeti Innovációs Hivatal

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .