Szilícium-völgyi ügyvédi iroda Budapesten

A White Summers Ügyvédi Iroda idén márciusban nyitja meg európai központját Budapesten. Az ügyvédi iroda indította be többek között a magyar Prezi amerikai siker sztoriját, de például a Tesla Motors vagy a HotMail is a cég nevéhez kötődik.  

Az ügyvédi irodának számos magyar kapcsolata van: a Völgybe aspiráló hazai startup-ok közül a Webcam Laboratory-t, a PocketGuide-ot és a Distinction-t is a White Summers amerikai ügyvédi iroda segítette abban, hogy megvesse a lábát a Szilícium-völgyben. A budapesti iroda létrehozását is a magyar kapcsolatok ösztönözték: az alapítók egyrészt meglátták a lehetőséget a hazai startup-ok ígéretes sikereiben, másrészt azt is felismerték, hogy egyre több európai – sőt kelet-közép európai – startup szeretne kijutni az amerikai piacra, amelyhez nem kell feltétlenül költséges hónapokat tölteni az USA-ban: a kezdeti lépéseket – többek között az amerikai cégalapítást, a cég beindítását és jogi ügyeinek intézését, stratégiaalkotást, valamint tőkebevonásra történő felkészítést – az ügyvédi iroda európai központjára bízzák. Mindez jelentős időt és költséget takaríthat meg az európai startupoknak, nem beszélve arról, hogy egy tapasztalt és jelentős referenciákkal rendelkező szilícium-völgyi ügyvédi iroda segíti elindulásukat az amerikai piacon.

Az White Summers Ügyvédi Iroda európai központja nem csupán jogi, de üzleti tanácsadást is biztosít azoknak az európai startupoknak, amelyek az amerikai piacra kívánnak kilépni. Sőt további támogatást – például co-working irodát és befektetők közvetítését – is ajánl számukra a Szilícium-völgyben.

A White Summers budapesti irodájának munkatársai között jelentős nemzetközi tapasztalattal rendelkező munkatársak segítik majd az ügyfelek munkáját. Az iroda egyik vezetője Dr. Weiszbart Tamás, a Boston University School of Law -n szerzett bank és pénzügyi jogi specializációval jogi diplomát és – többek között – egy bostoni székhelyű ügyvédi irodánál dolgozott pénzügyi  és vállalati jog területén mielőtt csatlakozott volna a White Summers szilícium-völgyi és budapesti irodájához. Az iroda másik helyi partnere a 20 éves banki és pénzügyi jogi tapasztalattal rendelkező dr. Nagy Tibor, aki referenciái között tudhatja az ING–t és az Unicredit Bankot, az Allen & Overy Ügyvédi Irodát, valamint a Magyar Telecomot is. A szenior tanácsadók között olyan szakemberek találhatók, mint a szilícium-völgyi NASA és Google által alapított Singularity University régiós innovációs versenyét megalapító Szabó Csaba vagy a Valley Connect alapítója, a Stanford University-n végzett Weiszbart Zsolt.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .