Blogzine

A magyar startup Amerikát is behálózza

A Maven Seven Zrt. (Maven7), a világ egyik vezető hálózatkutató cége eddigi dinamikus bővülésének eredményeképpen megnyitotta első amerikai kirendeltségét Bostonban.

Az amerikai székhely kiválasztásában meghatározó szerepet játszott a vállalat tudományos tanácsadójának és egyben társalapítójának, Barabási Albert-Lászlónak személyes jelenléte, hiszen a hálózatelmélet úttörője évek óta a Harvard és a Northeastern Egyetemek professzora, és korábban is Bostonból támogatta a cég munkáját.

A Maven7 attól tud újat és egyedit nyújtani, hogy a hálózatkutatás legújabb eredményeit építi be üzleti megoldásaiba, melyhez elengedhetetlen a tudományos szférával ápolt intenzív kapcsolat.„, mondta Ruppert Péter, a cég vezérigazgatója. A vállalatban társalapító az a Vicsek Tamás is, akinek madárrajként repülni képes önszerveződő drónjaitól volt hangos nemrégiben a tudományos világ.

Nagyszerű évet zártunk 2013-ban, és az amerikai irodánk megalapítása a közvetlen válaszunk arra a potenciálra, amit a további növekedés szempontjából a térségben látunk. Boston és környéke nem csak tudományos, de az egyik legmeghatározóbb gazdasági központja is az USA-nak, ezért a helyi jelenléttel fő célunk természetesen az, hogy diagnosztikai eszközeinket minél szélesebb körben tehessük elérhetővé.„, tette hozzá Ruppert.

A Maven7 szervezeti hálózatok felméréséhez fejlesztett online Software as a Service (SaaS) platformja, az OrgMapper olyan átfogó újításokkal szolgál változási, illetve HR projektben világszerte, amik sokkal gyorsabbá és eredményesebbé teszik a szervezetfejlesztési kezdeményezéseket.

A Maven Seven Network Research Inc. megalakulásával Péter a magyar cég ügyvezetői posztját az ugyancsak társalapító Vicsek Andrásnak adta át. Az amerikai iroda létrehozásával a Maven7 kiemelt célja nemzetközi jelenlétének erősítése, és méretének gyors növelése.

A Maven7-ről:

A Maven7 az üzleti döntéshozókat segíti az által, hogy nagy mennyiségű, nehezen értelmezhető adatokat elsősorban hálózatos megközelítéssel, döntéstámogatásra közvetlenül alkalmas tudássá alakít át.

A vállalat a hálózatkutatás és az adatbányászat módszertanaira alapuló saját fejlesztésű eszközeivel végez elemzéseket a szervezetfejlesztésben, gyógyszeriparban, médiában és még számos más területen.

 

Megosztás