Blogzine

MNV Zrt. és NIH megállapodás

Hasznosulhatnak a hazai kutatás-, fejlesztés és innovációs eredmények az állami intézményrendszerben a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) együttműködési megállapodása okán.

A Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) és a Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) együttműködési megállapodást írt alá a hazai kutatás-, fejlesztés és innováció eredményeinek az állami intézményrendszerben történő hasznosítása érdekében. Az együttműködés kiemelt célja, hogy az állami tulajdonban lévő vállalatok feladatellátásában a kutatás-fejlesztés mind hangsúlyosabb szerepet kapjon, amihez a Hivatal az innovációt segítő módszertani és technológiai ajánlásokkal járul hozzá.

A Nemzeti Innovációs Hivatal (NIH) képviseletében Spaller Endre elnök, míg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt. (MNV Zrt.) részéről Márton Péter vezérigazgató 2014. július 2-án együttműködési megállapodást írtak alá, melynek keretében lehetőség nyílik a hazai kutatás-, fejlesztés és innováció eredményeinek állami intézményrendszerben történő hasznosítására.

 

A NIH, mint a hazai kutatás–, fejlesztés és technológiai innovációért felelős intézménye, valamint az MNV Zrt., mint az állami vagyon elsődleges kezelője az együttműködés keretében kiemelt figyelmet fordítanak a jövőben a Magyarországon megvalósuló kutatás-fejlesztési eredmények széles körű alkalmazhatóságára az állami intézményrendszerben. Stratégiai célként került meghatározásra az együttműködés keretében, hogy a többségi állami tulajdonban lévő társaságok tevékenységük során hasznosítsák a magyar fejlesztéseket, mint például az épületek esetében a megújuló energetikai korszerűsítést. Az együttműködési megállapodás továbbá kiterjed annak megvizsgálására is, hogy az innovatív technológiákat hasznosító állami beszerzési eljárások milyen mértékben vezethetők be a Vagyonkezelő és a tulajdonosi joggyakorlása alá tartozó állami vállalatok körében.

Megosztás