Sikeres (és titkos) exit után portfolióbővítés a Nextentnél

Két évvel a nemzetközi piacra lépés és az amerikai-magyar leányvállalat megalapítása után sikeresen cserélt gazdát a RankMiner hangalapú üzleti előrejelző szoftver. A Nextent Informatika Zrt. csapata a sikeres exit tapasztalataival és portfolióbővítéssel erősít a hazai piacon. 

A Nextent Informatika Zrt. és az Xdroid Kft. közös fejlesztése, a Rank Miner Hangalapú üzleti előrejelző szoftver, amely elsősorban az ügyfelek érzelmeit és viselkedését vizsgálja, 2012-ben jelent meg az Amerikai Egyesült Államokban. Az amerikai piacon szabadalmi oltalom alatt lévő megoldás próbaüzeme több pénzintézetnél, illetve az egyik legnagyobb televíziós értékesítő hálózatnál indult el.

nextent

A Rank Miner iránt érdeklődő nemzetközi befektetők közül végül a Chainbridge Capital-ra esett a választás, így a tárgyalásokat követően amerikai-magyar vegyes tőkével megalakult a RankMiner Inc. nevű cég. A magyar fél által birtokolt tulajdonrészt tavaly év végén egy sikeres exit során az amerikai fél megvásárolta.

Az amerikai cég tulajdonosai pénzügyi és szakmai befektetőként a jövőben aktív szerepet vállalnak majd a cég további működésében. A megállapodás értelmében a RankMiner szoftver valamennyi licensz joga az amerikai fél tulajdonába került, de a szoftver továbbfejlesztésében az amerikai partner továbbra is számít a magyar fejlesztő csapat tudására. A Nextent Informatika Zrt. az Egyesült Államok kivételével a világpiacon viszonteladói joggal bír az eredetileg magyar fejlesztésű szoftver értékesítésének vonatkozásában.

rankminer

Az ügylet pénzügyi részletei az amerikai partnerrel való megállapodás alapján üzleti titoknak minősülnek.

A Nextent Informatika Zrt. az elkövetkezendő időszakban továbbra is nagy hangsúlyt fektet az innovációra, azonban e téren szélesíteni kívánja a korábbi fejlesztési projektek spektrumát. A nagy ügyfélforgalmat bonyolító cégek számára nyújtott szolgáltatások közül a Nextent fejlesztői tovább erősítenek többek között az adattárházak és a jutalékelszámoló rendszerek területén.

call_center0001

A cégen belül új szakértői csapat alakul az elmúlt 15 év kutatás-fejlesztési, valamint a nemzetközi piacralépés és a sikeres exit tapasztalataira alapozva. Az rendelkezésre álló tudást a Nextent csapata a jövőben a magyar startup közösség számára is elérhetővé kívánja tenni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .