Közép-európai babérokra tör az AutoHop

Telekocsival spórolnak a magyarok a nyaraláson

Az AutoHop.hu nyaralási statisztikája

A korábban Zivi néven ismert alkalmazás régió terjeszkedésbe fogott.AutoHop Balaton Tömegközlekedéssel összehasonlítAz AutoHop, a közép-kelet-európai régió vezető telekocsi közösségének adatai szerint itthon is növekedik azok száma, akik belföldi, illetve külföldi nyaralási céllal veszik igénybe a kényelmes szolgáltatást a nyáron. Az immár itthon is 120 ezer fölötti taggal rendelkező közösség legkedveltebb hazai célpontja a Balaton, ahova idén 23 ezren utaztak együtt az AutoHopperek.

Az AutoHop rendszerében az idei szezonban, május óta közel 27 ezer autós hirdetett meg balatoni utat. Ez összesen 85 ezer potenciális utashelyet jelent, ami átlagos vonat- és távolsági buszkapacitással számolva 159 vonatot és 1682 busznyi utast tesz ki, ami jelentős versenyt jelent a tömegközlekedés számára.

 

A feltörekvőben lévő utazási formát az utasok nem csupán azért választják, mert akár 50%-ot is megspórolhatnak az utazási költségen, de a megoldás, különösen a Balaton esetében gyorsabb, sokszor háztól házig való fuvart jelent és sokszor kényelmesebb a tömegközlekedési megoldásoknál, ráadásul társas kapcsolatok kialakítására is lehetőséget ad.

Ilyenkor a szezonban a népszerű külföldi nyaralási célpontokra tartó autósok hirdetései is nagyobb számban jelennek meg. Ezek közül a legnépszerűbb célpont Horvátország és azon belül is Split és környéke.

A közösség egyébként tematikus oldalt üzemeltet a népszerű hazai fesztiválok autohoppos megközelítésére is, például a közelgő Sziget Fesztiválra is volt ilyen (http://www.autohop.hu/sziget).

Az AutoHop (www.autohop.hu) segít az autósoknak a spórolásban, az utasoknak pedig abban, hogy kényelmesen és olcsón érjék el úticéljukat. Ha utazol, nagy eséllyel valaki ugyanakkor és ugyanarra utazik. Miért nem utaztok együtt? A telekocsizás élmény! Az AutoHop a legnagyobb telekocsi-közösség Magyarországon és Romániában; a szolgáltatás elindult Horvátországban és Szerbiában is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .