Ösztöndíj a NASA-hoz! Jelentkezz!

Global Impact Competition 2015 néven az ismert Singularity University (SU) újra versenyt rendez. Ősztöndíj lehetőség a Szilícium-völgyben lévő NASA Research Parkba.

 A Singularity University (SU) küldetése úttörő elméket inspirálni és felkészíteni arra, hogy exponenciálisan fejlődő technológiák alkalmazásával megoldást találjanak az emberiség legnagyobb problémáira.

 A Global Impact Competition (GIC) versenysorozat célja olyan projektek felkutatása, melyek pozitívan hatnak az adott verseny régiójában élő emberek életére.

 Az első három közép-kelet-európai GIC verseny sikere után immár a 2015-ös kiadásra nyílt meg a jelentkezés.

Singularity University Logo Blend Text White

 A következő országokból várjuk a jelentkezőket:

Ausztria, Bulgária, Csehország,Észtország, Horvátország, Lengyelország, Lettország, Litvánia, Macedónia, Magyarország, Moldova, Montenegró, Románia, Szerbia, Szlovákia, Szlovénia és Ukrajna.

 A jelentkezők olyan projektekkel indulhatnak, amelyek exponenciális technológiák segítségével legalább egymillió ember életét teszik jobbá a közép-kelet-európai régióban.

A nyertes 30.000 USD értékű ösztöndíjban részesül, amely a Singularity University 2015-ös nyári Graduate Studies Programban (GSP) való részvételt biztosítja. Az ösztöndíj a tandíjatés a szállás  költségét foglalja magában, az utazást nem fedezi.

2015. január 5-től március 8-ig lehet jelentkezni a verseny weboldalán:

www.sucee.eu 

A döntőbe jutó versenyzők rangos zsűri előtt mutatják be projekteiket. A zsűriben a SU oktatói, és nagyvállalatok regionális vezetői foglalnak helyet. A Global Impact Competition CEE döntője 2015. április 9-én kerül megrendezésre Budapesten.

A Singularity University (SU) székhelye a kaliforniai Szilícium-völgy szívében lévő NASA Kutatóközpont. Az egyetem tudósok, kutatók, vállalkozók és vezetők találkozóhelye. 

A SU küldetése, hogy a kimagasló elméket  képezze, felkészítse arra, hogy exponenciális technológiákat alkalmazva megoldást találjanak az emberiség problémáira.

A Graduate Studies Program (GSP) innovatív ötletek megvalósítását teszi lehetővé. Azon kevesek, akik a szigorú követelményeknek megfelelnek, és bekerülnek a programba, intenzív képzésen vesznek részt, mely magas színvonalú kurzusokból, a Szilícium-völgy legnagyobb vállalataihoz történő látogatásokból – Facebook, NASA, Google, Cisco etc. – valamint a környékbeli startup vállalkozások megismeréséből áll. A program során a diákok a Szilícium-völgy legnagyobb neveivel dolgoznak együtt. A 10 hetes program végére a projektek gyakran működő vállalkozásokká növik ki magukat, illetve bekerülnek a SU Labs-be, az egyetem inkubátorába. 

 Linkek

     Singularity University: bemutatkozó videó a Bloomberg TV-n

http://bloom.bg/15BMOmk

     A Singularity University GSP élménye

http://player.vimeo.com/video/72085587

     Az exponenciális technológiáról

http://vimeo.com/92562803

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .