A Loffice Az Év Coworking Irodája

Határok pedig nincsenek! Arra vállalkozz, hogy vállalkozol! Egy újító szemlélet, amely sokakat bátorít és ösztönöz arra, hogy a saját vállalkozását elindítsa – ezek a Loffice hitvallásának főbb gondolatai.

Közösségi események, startup mentoring program, külföldi érvényesülés elősegítése, kulturális szemléletformálás, kortárs aukciók, nemzetközi színtér, nők piaci integrációja, társadalmi szerepvállalás, szakmai konferenciák, véget nem érő tervek, célok és aktivitás. Ezt értékelte az iroda.hu zsűrije, amikor a Loffice csapatának ítélte meg a közösségi iroda díjat.

A Paulay Ede utcai Loffice Coworking Budapest első közösségi irodájaként debütált 2009-ben. Az alapító testvérpár Klementz Kata és Panni a Zeneakadémia egykori kottanyomdáját választotta bázisául, amelyet további Loffice irodák és fejlesztések követtek. Budapesten Loffice-ok nyíltak a Király utában, a Sas utcában, a Rákóczi téren és 2011-ben Bécs kreatív negyedében, egy egykori cipőgyárban nyitotta meg kapuit a Loffice Wien, az Ausztriában terjeszkedni szándékozó magyar vállalkozók nagy örömére. A modell sikerét számos díj igazolta, 2010-ben az Év Fiatal Vállalkozói címet, 2011-ben az Év Zöld Irodája bronzérmet, 2013-ban a Design Management díjat és Az Év Design Irodája díjat ítélték oda a lányoknak.

 klementz_loffice_550.original

Klementz Kata (képünkön jobbra) a Loffice társalapítója a díj átvételekor egy rövid betekintést adott a közösségi iroda munkájába, jövőbeni terveibe:

„Nagyon örülünk a kitüntetésnek, mert a lényegünket díjazza. Azt, ami minden megmozdulásunknak az alapját képezi és ami a szívünkhöz a legközelebb áll, a közösségünk terét.

A tavalyi év fennállásunk talán legintenzívebb időszaka volt. Számtalan vállalkozást segítő feladatot vállalt a Loffice 2014-ben, amelyekkel még nagyobb számban értük el a KKV- és startup szektort mint eddig, hatékony módon tudtuk támogatni a magyar startup vállalkozásokat és megtöbbszörözni a hazai és a határon túli érvényesülési esélyeiket. Pitch versenyeink során a fiatalokat az európai startup-világ olyan vezető fesztiváljaira sikerült eljuttatnunk, mint a bécsi Pioneers Festival vagy a párizsi LeWeb, ahol a résztvevőknek lehetősége nyílt arra, hogy több ezer fős szakmai közönség és több száz befektető előtt mutatkozzanak be. Emellett ausztriai jelenlétünkkel és Budapest-Bécs HÍD programunk során nyújtott tanácsadási tevékenységünk és kapcsolatépítő eseményeink keretében – partnerünk, az Oppenheim Ügyvédi Iroda segítségével – professzionális támogatást nyújtottunk a határon átnyúló vállalkozásindítás, cégalapítás és piacra lépés során.

Idén, egy jelenleg is zajló tetőráépítés eredményeként egy közösségi bisztróval bővül a Paulay Ede utcai épületünk. Ismét nagyszabású startup és egyéb vállalkozói programokat tervezünk, amelyek megvalósításán már gőzerővel dolgozunk.”

Németh Tamás, az IseeQ nemzetközi kapcsolatépítéssel foglalkozó cég egyik alapítója, a zsűri kategóriáért felelős tagja elmondta, hogy Az Év Coworking Irodája díj odaítélése milyen szempontok alapján történt: “A szakmai zsűri a pályázati anyagok és a helyszíni bejárás eredménye alapján pontozta az irodák funkcionalitását, a munkakörnyezetet és a térszervezést, az egyedi szolgáltatások, innovatív megoldások megjelenését, és az irodában megvalósított fejlesztéseket, újításokat. 

Fontos szempont volt a munkahelyeket használó dolgozók elégedettsége, továbbá a szociális terek minősége. Funkcionalitásuk és célcsoportjuk miatt ezeket az irodákat speciális paraméterek alapján is értékeltük, azaz, hogy mennyire használják a közösségi média adta lehetőségeket, hogyan segítik elő a közösség kialakulását, építését, mennyire vesznek részt közösségi programokban.

”

Megosztotta továbbá a Loffice-ról alkotott objektív véleményét: “Azt gondolom, hogy ami egy coworking irodánál a legfontosabb tényező, az a jó kapcsolatrendszer, az erős networking, az innovatív környezet, a központi elhelyezkedés és az összetartó közösség. A Loffice-nál ezek mindegyike megtalálható.”

“Ez a díj számunkra arról a rengeteg munkáról szól, amit üzleti, kulturális és társadalmi szerepvállalásunk megvalósítása során latba vetettünk és amely megerősít minket abban, hogy érdemes tovább csinálnunk.” – foglalta össze Klementz Kata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .