Blogzine

Akik nyilvántartanak minden egyes fát

Kevesen gondolnák, hogy a kerttervezés, parkfenntartás területére is betör az informatika. Fejlesztői a zöldfelület fenntartás, beruházás, és a temetőgondozás területén dolgozik az Info-Garden Kft 1990 óta, így jelentős rálátással bír ezen területekre a változó jogi, közigazgatási és szakmai környezet mellett is.

Az IG szoftver család jelenleg a városüzemeltetés négy lényeges területét képes hatékonyan, felhasználóbarát kezelő felülettel, dinamikus térinformatikai alkalmazással kezelni:

– Közterületi fasorok és parkfák

– Közterületi zöldterületek, parkok, játszóterek

– Kerületi úthálózat

– Temetők, temetkezési helyek

A szoftverek magyar fejlesztésűek, és teljes egészében figyelembe veszik a magyarországi közterület fenntartás, és zöldterület gazdálkodás igényeit, és tapasztalatait mind a megrendelői (önkormányzat, önkormányzati vállalkozás), mind gazdálkodói (közterület fenntartó vállalkozások, önkormányzati vállalatok) szempontból.

A szoftverek használatával már középtávon is jelentős megtakarítások érhetők el azáltal, hogy a műszaki ellenőrzés hatékonyabbá válik, a döntések előkészítését megalapozó szakmai anyagok, és adatok előállítási ideje töredékére csökken, és a hatósági munka is jelentős segítséget kap.

A pontosan nyilvántartott és frissített fasori egészségi állapot adatokkal megelőzhetők a kidőlt fák, leszakadt ágak által okozott személyi-, és vagyonkárok.

A szoftverek az alábbi főbb önkormányzati feladatokat segítik, támogatják:

Zöldfelületi (közterületi) vagyonkataszter pontos nyilvántartása és naprakész nyomon követése mind mennyiségi, mind érték szempontjából.

Zöld(köz)terület üzemeltetés valamennyi elemének kezelése (munkatervezés, munkakiadás, ellenőrzés, elvégzett munkák nyilvántartása, zöldfelület fenntartás költségeinek naprakész rögzítése területenként, parki objektumonként.)

Nyilvántartások, döntés-előkészítő anyagok, statisztikák, grafikonok gyors, hatékony elkészítése

Lakossági webes felülethez teljes körű adatszolgáltatás, és beintegrálás meglévő közcélú önkormányzati WEB oldalakba, hibabejelentő portálokba.

Termékeik különböző igényeket szolgálnak ki a térinformatikában.

IG-TREE

Fasorok, parkfák egyedeinek minden lényeges mennyiségi-, minőségi-, és állapot (egészségügyi) adatát nyilvántartja. Szakmailag széles körben elfogadott módszerrel faértéket számol.

IG-PARK

A teljes közterületi zöldfelület (parkok, játszóterek, parki sportlétesítmények, közcélú erdők…) valamennyi élő-, és élettelen elemének mennyiségi, minőségi és érték nyilvántartását végzi. Az egyes parki objektumok szakmai értékét képes kiszámolni, de alkalmas a könyv szerinti értékek nyilvántartására, és nyomon követésére is(amortizáció).

Megosztás