Blogzine

TEDxYouth az élet logikájáról

Most szombaton hatodik alkalommal szervezik meg Budapesten a TEDxYouth konferenciát. Több mint száz jelentkező közül választották ki azt a 20 fiatalt, akik az élet logikájáról tartanak előadást, ami egyszerre racionális és irracionális, bonyolult és egyszerű, értékes vagy értelmes.

A TEDxYouth előadás-sorozat TED kezdeményezésből jött létre, mottója „Ideas worth spreading”, ötletek, melyeket érdemes terjeszteni.  A TED egy globális közösség, akiknek tagjai hisznek az ötletek erejében, és abban, hogy ötletekkel változtathatunk viselkedésen és akár a világon is. A TEDxYouth a lokális közösségeket szólítja meg, az eseményen olyan fiatalok mutatják be gondolataikat, akik innovatív, és újszerű nézőpontjukkal kitűnnek kortársaik közül.

A témák és előadók sokszínűsége jellemzi a TEDxYouth konferenciákat, akikben a közös tulajdonság, hogy mindannyian 30 év alatt vannak, és mondanivalójuk van a világ számára, melyre érdemes figyelni, hiszen a jövő vezetői kerülhetnek ki közülük.

A budapesti eseményen a különböző gondolkodásmódok hasznáról és alkalmazásáról beszél egy jövőkutató, egy IT-rendszertervező és egy vegyészmérnök. Szó lesz a kockázatitőke-befektetők emberi oldaláról, a sportban megtapasztalt, de a vállalkozásban is remekül alkalmazható elvekről, az ötletek játékos és egyszerű kibontakoztatásáról, és arról, hogyan ötvözzük realista és idealista énünket. Megmutatjuk, hogyan tesz bennünket okossá a meditáció, miért élünk előítéletekkel, és hogyan értsünk meg különböző kultúrákat, és hogy építsük fel randimárkánkat online.

Az előadók kiválasztása több körben zajlik, idén több mint 100 előadóból válogatták ki azt a 35 fiatalt, akik személyes találkozón mutatkoztak be. A 20 kiválasztott előadó felkészítése trénerek segítségével zajlik, a cél az, hogy személyes élményeiken keresztül mutassák be kapcsolódásuk a kutatási területükhöz, munkájukhoz, hobbijukhoz, történetükhöz.

„A kiválasztás során az egyedit, az egyénit keressük. Történeteket, amelyek fontos üzeneteket hordoznak, amelyek mintát, inspirációt adhatnak a fiatalabb korosztálynak, és mi is tanulhatunk belőlük. Szeretnénk megmutatni a fiatalok eltérő gondolkodásmódjait amelyek hatással vannak a közös jövőnkre” – nyilatkozta Szörnyi Krisztina, a TEDxYouth@Budapest főszervezője.

A TEDxYouth konferenciát a világ minden táján önkéntesek szervezik meg. A szponzori jegyek megvásárlásával a diákjegyek támogatásához járulnak hozzá a látogatók.

A részletes program ide kattintva található: http://www.tedxyouthatbudapest.com/hu-HU/JelentkezesResztvevonek.aspx

Időpont: 2015. november 28. (szombat), 9.00

Helyszín: Budapest, RAM Colosseum, Budapest, Kárpát u. 23.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/933743320026036/

Megosztás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük