Blogzine

IOT fejlesztés borászoknak

Egyre népszerűbb téma az IOT, szinte minden nagy cég erre lő, és szinte minden iparágban keresik a megoldást.

Az Ericsson bejelentette, hogy az Intellel, a Telenor Connexionnel és a MyOmega System Technologies cégével közös együttműködés keretében, egy biztonságos IoT kapcsolatszolgáltatás létrehozásán dolgozik, mely a hatékonyabb bortermelést célozza.

A szolgáltatás lehetővé teszi a borászok számára, hogy adatokat gyűjtsenek a levegő pára- és a föld nedvességtartalmára, valamint a hőmérsékletre és a napsütés erősségére vonatkozóan az IoT szenzorok segítségével, az Intel-alapú, felhőszolgáltatással összekötött IoT átjárókon keresztül. Az adatok segítségével előzetes elemzések végezhetőek, jobb erőforrás-kezelés és valós idejű távoli felügyelet valósulhat meg, ami jobb minőségű bortermelést, alacsonyabb költségeket és csökkenő környezeti terhelést eredményez.

CR6h-1YXAAA1eJQA Nemzetközi Szőlészeti és Borászati Szervezet (OIV) piackutatása szerint a boripar globális exportjának mérete eléri a 26 milliárd eurót, ami jól jelzi az ilyen megoldások méretezésében rejlő lehetőségeket.

A MyOmega TracoVino szolgáltatásokat és megoldásokat is ajánl majd a borászok számára. A Telenor Connexion felveszi a kínálatába az Ericsson biztonságos IoT-szolgáltatását. Ez a szolgáltatás az Ericsson Device Connection Platformjára épül. A 3GPP-szabványú, LTE-hálózaton működő Generic Bootstrapping Architecture biztosítja a világ első, végpontok közötti biztonságos azonosítási megoldását a szenzoros adatok felhőbe történő továbbítására a későbbi feldolgozás és az elemzés érdekében.

Az Ericsson DCP egy felhőalapú IoT/Machine-to-Machine (M2M) platform, amely kapcsolat és azonosítás kezelést, valamint OSS/BSS-t tartalmaz és így lehetővé teszi az üzleti folyamatok automatizációját az operátorok és a vállalkozások között.

Az Intel biztosítja a processzorokat és az LTE modemeket az IoT átjárók számára, a németországi Nürnbergben székelő MyOmega System Technologies pedig a szenzorokhoz és átjárókhoz kapcsolódó hardvereket és szoftvereket szállítja majd.

Anders Olin az Ericcson Felhő és IP részlegéért és termékekhez kapcsolódó hálózati funkciókért felelős alelnöke a következőt mondta: „ Ez a partnerkapcsolat bizonyítja az Ericsson vezető szerepét az IoT-megoldások területén az IoT-szenzorok és a felhő között a standardizált, biztonságos, végpontok közötti kapcsolat megteremtésével. Nagy jövőt látunk abban, hogy a szolgáltatást a borászok igényei szerint méretezzük globális szinten, és közben figyelembe vegyük a további ipari alkalmazási lehetőségeket a Hálózatba Kapcsolt Társadalomban, például az ingatlankezelés területén.”

Mats Lundquist, a Telenor Connexion vezérigazgatója szerint: „A Telenor Connexion és az Ericsson régóta dolgozik azon, hogy minél magasabbra tegyék a lécet az IoT megoldások terén. Az Ericsson nagy tapasztalatának köszönhetően tudjuk, hogy a megoldás fejlődhet, és szükség esetén további bevételi modelleket és adattovábbítási lehetőségeket is támogathat. Ráadásul a kapcsolatot egyetlen globális szolgáltató biztosítja, így lehetővé válik a megoldás standardizálása, függetlenül attól, hogy hol értékesítik vagy használják.

Bernd Möller a MyOmega System Technologies vezérigazgatója elmondta: „A borászok kockázatát csökkentő és termését növelő, minőségi eszközök jelentik ajánlatunk lényegét. A TracoVino szolgáltatásokkal és megoldással első alkalommal hozunk létre méretezhető IoT ajánlatot, amely kombinálja a szenzorokat, az IoT-átjárókat és egy biztonságos és hatékony kommunikációs megoldást. A Telenor DCP-jének és az Ericsson hálózati technológiájának köszönhetően az egész borpiacot megcélozhatjuk. Az átjáróink az Intel által biztosított technológián alapulnak.

Négy borász a németországi Mosel-völgyből már részt vesz a helyszíni teszteken. A szolgáltatást és a mérési eredményeket a Broadband World Forum 2015 rendezvényen mutatták be 2015 októberében .

 

 

Megosztás