Blogzine

Amerikai kapcsolat

Az innomine a legújabb szereplő, ami az európai és magyarországi innovációs finanszírozás és pályázat menedzsment után már Kaliforniai kapcsolatok építésébe is belekezd.

Habár Európában igen fejlett a felsőoktatási rendszer, előremutató és rendkívül eredményes a kutatási infrastruktúra, az uniós vállalatok ezt mégsem tudják piacképes innovációvá alakítani. Sőt. A Strategy+Business amerikai gazdasági magazin vizsgálata szerint annak ellenére, hogy Európában a magánjellegű kutatás-fejlesztésre fordított kiadásokat nézve a legtöbbet költő cégek harmada európai, addig világviszonylatban a tíz leginnovatívabb vállalat között egy európai sem szerepel. Ez az európai paradoxon. És ez az, amire megoldásokat szeretne nyújt az innomine, és még sok európai akcelerátor, inkubátor, kockázati tőkés, de még senki sem találta meg az üdvözítő megoldást.

Miért ne lehetnének világhódítók a magyar vállalatok?

Az innomine egyrészt segít az európai és magyarországi multinacionális cégeknek megtalálni a startup világ értékes innovációit, másrészt lehetőséget teremt a startupoknak, és a terjeszkedni vágyó vállalatoknak, hogy bekapcsolódjanak a nemzetközi technológiai véráramba, és egyenesen az innováció fővárosából, a Szilícium-völgyből hódítsák meg a világot.

Az cég ügyfelei közvetlenül hozzáférhetnek az amerikai kapcsolatokhoz, módszerekhez, know-how-hoz, innovációs központokhoz tudatosan párosítva mindezt a rendelkezésre álló EU-forrásokkal. Ezáltal könnyen válaszolni tudnak olyan kérdésekre, hogy a globális piacon kik a főbb versenytársak, kiknek van hasonló terméke, hol állnak hozzájuk képest, mivel tudnak többek, jobbak lenni vagy hogy kivel érdemes partnerséget kialakítani.

Exkluzív szolgáltatás a digitális gazdaság bajnokainak
Az innovatív multinacionális vállalatok számára stratégiaépítést, startup együttműködéseket kínál az innomine . Az Európai Bizottság számára kidolgozott, saját módszertan szerint átvilágított több mint négyezer startup termékeit, tudását, kultúráját képes win-win partnerségi viszonyban becsatornázni az átalakuló nagyvállalati szektorban. Ezen felül Szilícium-völgyi tréningeket, és „előretolt helyőrséget” szolgáltat, de akár konkrét innovációs központok és vállalati akcelerátorok felépítését is vállalja.

A magyar és európai kkv-knak szánt csomagban pedig egyablakos képviseletet és piacra lépést nyújt az innomine , beleértve a cégalapítást, irodabérletet, marketingstratégiát, üzletfejlesztést, tőkebevonást vagy akár az első alkalmazottak felvételét.

Magyar gyökerű, európai lefedettségű, Amerikába beágyazott

Több multinacionális vállalattal (pl. Microsoft, Telefonica), kutatási- és felsőoktatási intézménnyel, kormányzati szereplővel (pl. Európai Bizottság), valamint technológiai cégek százaival való évtizedes együttműködés után döntött úgy, hogy elindítja Szilícium-völgybeli működését.

Vicze Gabor 2015„Az innomine dinamikusan fejlődött a magyarországi és európai piacokon. A mostani lépéssel a világ leginnovatívabb térségében is megjelenünk. Célunk, hogy lefedjük és összekössük a transzatlanti térség innovációs központjait ezáltal segítsük a hazai innovatív cégek globális terjeszkedését” – mondta Vicze Gábor, az innomine Group ügyvezetője.

„Az innomine megépítette azt a megbízható csatornát, amivel a Szilícium-völgy tudása, kapcsolatrendszere és a világpiaci kitörés legkorszerűbb megoldásai első kézből hasznosíthatók és alkalmazhatók magyar és európai digitális gazdasági sikerekre.  Euroatlanti piacismeretünk és Szilícium-völgybeli beágyazottságunk garancia arra, hogy a világszínvonalhoz való felzárkózás elérhetővé váljon” – mondta Tilesch György, az innomine amerikai ügyvezető partnere.

 

 

Megosztás