Blogzine

Európa legjobb női startupjai ismét Budapesten

Júniusban, Budapestet immár harmadik alkalommal veszik ostrom alá az európai startup szcéna női kiválóságai. Rekordszámú, több mint 150, tehetséges női startup csapat jelentkezett az idei Women Startup Comptetition-re, amelynek döntője egyben a Brain Bar Budapest fesztivál záróeseménye is lesz. 

A versenyben résztvevő csapatok jelentkezéseit az IBM, a GE Healthcare, a Nordic Startup Awards, a EUCham szakértőin kívül, ismertebb digitális nomádokból és tengerentúli szakértőkből álló online zsűri bírálta el.

A zsűrinek nem volt könnyű dolga a 150 jelentkezés közül kiválasztani azt a 12 csapatot, akik személyesen is képviseltethetik magukat és ötletüket az idei versenyen.

Külön öröm az, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma által is támogatott magyarországi felkészítő tréningeknek köszönhetően, a tavalyinál két és félszer több, összesen 17 értékes magyar nevezés érkezett az online zsűri elé és ebből kettő be is került a döntősök közé.

A kiválasztásnál és a jelentkezések elbírálásánál számos szakmai szempont mellett feltétel volt, hogy a csapatokat legalább 50%-ban női tagok alkossák.

A döntős csapatok között a legkülönbözőbb területek képviselői is helyet kapnak, úgy mint az univerzális robotizált exoskeleton rendszert alkotó ukrán UMRE vagy a Németországból személyre szabott készségfejlesztést kínáló BLENDLEE, illetve érdemes még említést tenni a Spanyolországból érkező ORRLANDO csapatáról, akik “művészek Aribnb” oldalaként, segítenek házhoz rendelni a előadókat.

women_startup_comp

Az idei verseny egyik különlegessége, hogy a nagyközönség is lehetőséget kapott arra, hogy részt vegyen a döntésekben. Egy újfajta közönségszavazással dönthet arról, hogy melyik legyen a 13. csapat, aki bekerül a legjobbak közé. Ennek platformja speciálisan, a regisztrált startupok szubjektív véleményezésére lett kialakítva, így ide várjuk a publikum véleményét, virtuális dollárokért cserébe:

http://wsc.deckr.co május 20. (péntek), 12.00 óráig lehet szavazni

ALINA (Litvánia)

Blendlee (Németország)

BOOKR Kids (Magyarország)

ClearKarma Group SAS (Ausztria)

Gather  (Magyarország)

ICAN Future Star Ltd (Egyesült Királyság)

Kids Friendly Media Oy (Oroszország)

Lilla Fisk AB  (Svédország)

Orrlando (Spanyolország)

Plan Penny (Dánia)

She’z (Egyesült Királyság-Izrael)

UMRE „UniExo” (Ukrajna)

A kiválasztott csapatok május végén Budapestre jönnek, hogy részt vegyenek az utolsó megmérettetés négy napos eseményén, ahol mentorálási programokon, workshopokon és előadásokon vehetnek részt, hogy felkészülten mutatkozhassanak be a régió legnagyobb befektetői előtt.

A rendezvény megkoronázása és egyben utolsó állomása a Demo Day, amelyre 2016. június 4-én, 18 órától, a Brain Bar Budapest záróeseményeként, az Akváriumban kerül sor. Ekkor a csapatok lehetőséget kapnak arra, hogy röviden bemutassák ötletüket a befektetők és az érdeklődő közönség előtt, valamint sor kerül a nyertes kiválasztására is.

Az esemény nyitott, de korlátozott számú és regisztrációhoz kötött. A regisztráció folyamán befolyt részvételi jegyadományokat pedig a helyszínen, a közönség által legígéretesebbnek ítélt csapat kapja.

Megosztás