Európai női startupok özönlötték el Budapestet

Kinőtte a régiós határait a hagyományosan Budapesten megrendezett női startup verseny. Az F6S egyszerűen csak Európa legnagyobb női startup eseményének nevezte a Women Startup Competitiont.
Az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő startup eseményre Európa összes országából jelentkeztek projektek. A szakemberekből álló előzsűri a rengeteg jelentkező közül, komoly munkával válogatta ki a legjobbakat, akik szombaton a Brain Bar záró eseményén mérik össze a tudásukat.

A versenybe mindössze három magyar csapatnak sikerült bekerülni, a többi kilenc csapat 11 ország tehetségei közül került ki.

A csapatok már hétfőn megérkeztek és megkezdték a közös munkát, amelynek a végén majd a befektetők, a támogatók és a női tehetségek iránt érdeklődő közönség előtt derül ki, hogy ki is Európa legjobbja. A csapatok addig természetesen izgatottan készülnek a két perces pitch-ekre. A szervezők ebben sem bíztak semmit a véletlenre. Annak a majdnem egy hetes felkészítő tréningnek, amellyel a szervezők a verseny színvonalát valóban európai szintre kívánják emelni, aThe Hub.hu, Paulay Ede utcai irodái adnak helyet.

A döntőbe került csapatok a legkülönfélébb területekről érkeztek, sokszínűségük izgalmas versenyt ígér. Persze idén sem maradtak ki a gyerekeknek és szülőknek szánt szolgáltatások, de megjelennek a wellness és egyéb női célcsoportot célzó alkalmazások mellett az online oktatás, művészet és lakberendezés legújabb megoldásai is.

 • ALINA (Latvia)
 • Blendlee (Germany)
 • BOOKR Kids (Hungary)
 • ClearKarma Group SAS (Austria)
 • Gather(Hungary)
 • ICAN Future Star Ltd(United Kingdom)
 • Kids Friendly Media Oy (Finland, Russian Federation)
 • Lilla Fisk AB  (Sweden)
 • Orrlando (Spain)
 • Plan Penny (Denmark)
 • She’z (Isreal – United Kingdom)
 • Bloomyloom(Hungary)

A csapatokról:

Alina (Lettország)
Alina környezetbarát antimikrobiális adalékanyagokat gyárt és fejleszt, aminek célja a mikroorganizmusok hatásának megakadályozása az építőanyagok lebomlásában.
Több infó: www.alina-premium.com

Blendlee (Németország)
A Blendlee üzleti képzési csomagokat licenszel,  egy one-stop- shop a kompetenciafejlesztés területén.
Több infó: www.blendlee.com

Bookr Kids (Magyarország)
A BOOKR Kids alkalmazás egy szórakoztató és könnyen használható interaktiv e-könyvtár, amiben megbízhatnak a szülők és amit szeretnek a gyerekek.
Több infó: https://www.bookrkids.hu

ClearKarma Group SAS (Ausztria)
A ClearKarma egy olyan platform, ami megbízható élelmiszer információkat gyűjt össze éttermek számára.
Több infó: http://www.clearkarma.com

Gather (Magyarország)
A Gather belső lakberendezési szolgáltatás, ami stílusok, anyagok, színek és bútorok terén nyújt profi segítséget.
Több infó: https://gatherinterior.wordpress.com/

ICAN Future Star Ltd.
A vállalkozás piacvezető az adat-vezérelt és megfizethető mobil megoldások biztosításában, egyetemeknek és egyéb kérelmezőknek világszerte. Céljuk, hogy a külföldön való tanulás egyszerűbb és olcsóbb legyen.
Több infó: http://hellouni.mobi

Kids Friendly Media Oy (Oroszország/Finnország)
A Kids Friendly Media Oy, egy globális, digitális platform gyerekbarát szolgáltatásokkal.
Több infó: http://www.familywithkids.com/en/about

Lilla Fisk AB (Svédország)
A babák hetek alatt kinövik ruháikat. Tehát miért is vesztegessük időnket és pénzünket, könnyítsünk a helyzetünkön és béreljünk babaruhát a Lilla Fisktől.
Több infó: https://www.lillafisk.se

Orrlando (Spanyolország)
Az Orrlando, egy webhely, ahol közelben lévő művészeket lehet feltalálni és kibérelni.
Több infó:  http://www.orrlando.com

Plan Penny (Dánia)

A Plan Penny egy digitális tervezési alkalmazás, szabadúszóknak, kis- és középvállalkozóknak.
Több infó: http://planpenny.com

She’z (Izrael/Egyesült Királyság)
A She’z wellness életmód szolgáltatások terén mozog. Integrálja a tartalmat, a közösség és a kereskedelem egyetlen egyszerű megoldás-keresési platformját hozták létre.

UMRE „UniExo” (Ukrajna)
UniExo egy olyan megoldást javasol, amely javítja a gyerekek rehabilitációs mozgását anélkül, hogy egy rehabilitációs központban legyenek (azaz az iskolában, otthon vagy bárhol másutt használható). A termék egy orvosi exoskeleton, amely csatlakozik az emberi testhez, és nem csak rehabilitálni tud sérült, vagy bénult végtagokat, hanem részben visszaadja ezeknek funkcióját.
Több infó: https://www.facebook.com/UMREUniExo/

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .