Magyar startupok is versenyben vannak a negyedmillió eurós fődíjért

234 vállalkozás, s köztük 8 hazai cég jelentkezett Európa egyik legrangosabb startup versenyére, az EIT Digital Challenge-re, hogy üzletfejlesztési és tőkebevonási tanácsadást követően támogatást kapjon a nemzetközi piacra lépéséhez. A versenyre 25 európai országból érkeztek pályázatok, a legtöbb anyagot az Egyesült Királyságból, Franciaországból, Németországból és Olaszországból küldték be.

 “Évről évre egyre erősebb a mezőny” – mondta Dominik Krabbe, az EIT Digital Challenge főszervezője.” Ebben az évben magasabb követelményeket állítottunk, hisz olyan növekedési fázisban lévő vállalkozásokat keresünk, amelyek már megjelentek a hazai piacon, és bevétellel is rendelkeznek. Alig várjuk a döntőket, amelyeken a legígéretesebb csapatok személyesen is bemutatkozhatnak majd, és még inkább a győztes vállalkozásokkal folytatandó közös munkát, melynek során segítünk nekik, hogy kilépjenek az európai piacokra. A tavalyi győztesek, a Soma Analytics, a Konux vagy a Sentryo az EIT Digital segítségének köszönhetően már több nemzetközi sikert könyvelhettek el.”

 A jelentkezők öt különböző kategóriában adhatták le nevezésüket. A kategóriák 8-10 legjobb csapata lehetőséget kap arra, hogy személyesen mutatkozzon be a szakmai zsűri előtt. A 2016 novemberében megrendezendő döntőknek európai nagyvárosok adnak otthont: Helsinki (digitális ipar), Párizs (digitális város), Eindhoven (digitális jóllét), Stockholm (digitális infrastruktúra) és London (digitális pénzügyek). A döntőbe jutott csapatok nevét 2016. október elején hozzák nyilvánosságra.

 25 európai ország összesen 234 vállalkozása nevezett a meghirdetett öt kategóriában,

•             minden harmadik csapat alapítója vagy társalapítója nő,

•             a pályázók fele a digitális ipar és a digitális jóllét kategóriában indult,

•             a csapatok egy negyede az utolsó 24 órában adta le jelentkezését,

•             a vállalatok több mint egyharmada már rendelkezik bejegyzett technológiai szabadalommal,

•             a startupok 80%-a más vállalkozásoknak (B2B) kínál megoldásokat,

•             a jelentkező csapatok negyede több mint 10 munkatárssal dolgozik együtt.

 A nyertes csapatok hozzáférést kapnak az EIT Digital több mint 130 taggal – a digitális területen működő vezető európai nagy-, közép- és kisvállalatok, kutatóintézetek, egyetemek, valamint startupok – rendelkező innovációs hálózatához, valamint egy éven keresztül személyre szabott támogatást kapnak az EIT Digital üzletfejlesztői csapatától. Az egyes kategóriák győztesei ezen felül 50.000 eurós pénzjutalomban is részesülnek.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .